Stadscafé over de talrijke evenementen in Amersfoort

14 januari 2014 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Het eerste Stadscafé van dit jaar, op dinsdag 21 januari, gaat over de talrijke evenementen die in Amersfoort worden georganiseerd, zoals het Jazzfestival, de marathon, Spoffin, Gluren bij de Buren, het Winterparadijs en Koninginnedag om enkele te noemen. Het Stadscafé heeft plaats in de Observant en begint om 20.30 uur, inloop vanaf 20.00 uur. De eerste consumptie is gratis.

Evenementen brengen leven in de stad, zorgen voor ontspanning en zijn belangrijk voor de lokale economie. Vele honderden enthousiaste Amersfoorters tekenen elk jaar geheel belangeloos voor de organisatie. Maar er moeten ook keuzes gemaakt worden. Wil Amersfoort landelijk bekend staan als een festivalstad of zijn de festivals er in de eerste plaats voor de eigen inwoners? Hoe financier je een evenement en welke taak heeft de gemeente daarin? Hoe stimuleer je een levendig cultureel klimaat? Wat zijn geschikte plekken in de stad voor evenementen? Hoe kan een evenement veilig verlopen?

Aan de hand van een aantal thema's gaan in het Stadscafé organisatoren, bewoners, horeca, de gemeente en andere geïnteresseerden met elkaar in gesprek. De gemeente werkt aan een gedeeltelijke aanpassing van het evenementenbeleid. De informatie uit het Stadscafé kan daarvoor nuttige informatie opleveren.

Bedoeling van het Stadscafé is om inwoners en stadsbestuurders dichter bij elkaar te brengen. Dat Amersfoorters, organisaties, verenigingen, instellingen en bedrijfsleven een permanent podium krijgen om in gesprek te gaan met raadsleden, bestuurders en met elkaar. Om ook op deze manier invloed uit te kunnen oefenen op ontwikkelingen in de stad. Volgens de initiatiefnemers bestaat er in Amersfoort grote behoefte aan zo'n platform en is het een van de manieren om de kloof tussen inwoners en de politiek te verkleinen. Het Stadscafé wordt in principe elke derde dinsdag van de maand in de Observant gehouden, met uitzondering van december, juli en augustus. Het volgende Stadscafé is op dinsdag 11 maart en staat in het teken van de verkiezingen voor de gemeenteraad.

Voor informatie en reacties: stadscafe@amersfoort.nl.

Het Stadscafé wordt voorbereid door Simone Kennedy (raadslid), Will van der Vlies (raadsgriffier) en vier inwoners: Gerard Chel, Ben Nitrauw, Kees Quaadgras en Norbert van Zwetselaar.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie