Drie excellente scholen in Amersfoort

14 januari 2014 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Drie scholen in Amersfoort kregen maandag het predicaat Excellente School uitgereikt. Het gaat om de Auris Professor Groenschool (speciaal onderwijs), de Michaëlschool (speciaal basisonderwijs) en SG Johan van Oldenbarnevelt.

In totaal ontvingen 28 basisscholen, 36 middelbare scholen en 12 scholen voor speciaal basisonderwijs, (voortgezet) speciaal onderwijs en praktijkonderwijs het predicaat Excellente School 2013. Ze ontvingen dit uit handen van minister-president Rutte en staatssecretaris Dekker tijdens een feestelijke ceremonie in de Nieuwe Kerk in Den Haag.

Het is het tweede jaar op rij dat de predicaten worden uitgereikt. Dit jaar hebben 141 scholen zich hiervoor aangemeld. Een jury van experts uit de onderwijspraktijk onder voorzitterschap van prof. dr. Fons van Wieringen (oud-voorzitter van de Onderwijsraad) heeft de scholen bezocht en beoordeeld.

Dit jaar komen voor het eerst ook scholen in het speciaal basisonderwijs, (voortgezet) speciaal onderwijs en praktijkonderwijs voor een predicaat in aanmerking.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie