Engelaer en Bonn van der Wees in galerie Kattenbroek

13 januari 2014 om 00:00 Nieuws

KATTENBROEK - Tot eind januari is in de expositieruimte van Kunstkring Amersfoort in winkelcentrum Emiclaer werk te zien van twee gastexposanten. Beelden van Judith Engelaer en schilderijen van Manon Bonn van der Wees.

Judith studeerde Jungiaanse psychologie, antroposofie en schilderkunst. Sinds de eeuwwisseling heeft ze zich ook toegelegd op beeldhouwen. Haar beelden zijn uit verschillende soorten graniet met de hand gehakt en bewerkt. Aanvankelijk maakte zij zich het beeldhouwen geheel zelfstandig eigen. Later nam zij les bij onder meer Frouk Riemersma en Leo van den Bos, om verschillende aspecten van het beeldhouwen uit te diepen. Zij maakt vrij werk en beelden in opdracht. Op de dagen dat zij aanwezig is kunnen bezoekers haar aan het werk zien. Ook geeft zij les in beeldhouwkunst.

Bonn van der Wees maakt krachtige en kleurrijke schilderijen met verschillende thema's. Zij schildert overwegend met acryl. Haar schilderwerken zijn deels figuratief en voor een deel abstract. Haar grote voorbeelden zijn Picasso en Peter Klashorst. Eigenlijk wil zij aan haar werk niet zoveel woorden geven, dat is schilderen voor haar. Het is goed wanneer het voor zich spreekt. Galerie Kattenbroek, schuin tegenover de Hema, is open op vrijdag en zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie