'Stand-up comedy is een zoektocht naar jezelf'

13 januari 2014 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Meters maken. Dat is wat stand-up comedy speler Maarten van Norren zich heeft voorgenomen. ,,Het was altijd al een droom geweest van mij om deze podiumkunst te gaan beoefenen. Na een workshop bij een gitaar-comedian in Amsterdam heb ik de stoute schoenen aangetrokken en ga nu alle open podia en clubs in Nederland af waar ik kan optreden", vertelt Van Norren, die in Amersfoort een nieuw idee in heeft gelanceerd. Namelijk een biologische maaltijd met aansluitend optredens van comedians onder het motto: 'ecomodie, gezond eten en lachen'.

door Bert Vos

Liefhebbers van ecologisch eten en stand-up comedy kunnen voor de ecomodie-avond op zaterdag 25 januari aanschuiven voor een biologische maaltijd met entertainment in De Expeditie aan de Schimmelpenninckkade. ,,Er is plaats voor maximaal veertig mensen en men moet wel zijn eigen drank meenemen", legt de initiatiefnemer uit. ,,Eerst wordt er gegeten en dan laten beginners en gevorderden hun kunsten zien. De eerste keer dat wij dat organiseerden was in de De Glind bij Achterveld. En meteen een groot succes."

Maarten en zijn mede-comedians houden elke tweede vrijdag van de maand afwisselend in De War aan de Kleine Koppel en de Nieuwe Erven aan de Heiligenbergerweg een open stand-up komedieavond waar comedians hun materiaal op het publiek uitproberen. ,,Dit zie ik absoluut als kunst. Je vertelt een rauw waar gebeurd verhaal, met als attributen alleen een microfoon met standaard. Daarnaast geef daar een eigen grappige twist aan. Het is geen entertainment met grappen zoals cabaret. Er is geen decor en je vertelt iets wat echt gebeurd is. Je stelt je daardoor kwetsbaar op. Hoe dichter je bij jezelf blijft des te beter komt de grap over. Door je zo bloot te geven maak je een zoektocht naar jezelf", aldus de Amersfoortse stand-up comedian.

Een nieuw project waar hij mee bezig is heet 'Waar Gebeurd', waarbij mensen worden uitgenodigd op een podium een verhaal te vertellen met als thema De Nacht. Dit gaat eind maart gebeuren als het aan de organisatie ligt. ,,Je kunt denken aan avonturen van verpleegkundigen die 's nachts werken, mensen die veel stappen of taxichauffeurs. Als er maar een associatie is met de nacht."

De ecomodie-maaltijd begint om 17.00 uur en kost 25 euro. Stuur voor 20 januari een mailtje naar melanievanrooijen@hotmail.com met daarin je naam, telefoonnummer en met hoeveel mensen je komt. Maak je inschrijving definitief door geld over te maken naar ING-rekening 2273921 t.n.v M. A. van Rooijen o.v.v Ecomedie 25-01-2014.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie