'Detailhandelsbeleid vraagt om een visie'

10 januari 2014 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - In opdracht van de Vereniging Eigenaren Binnenstad Amersfoort (VEBA) en vereniging Ondernemers Binnenstad Amersfoort (OBA) is vrijdag 10 januari een rapport verschenen over de detailhandel in Amersfoort: 'Kiezen voor de toekomst'. Het rapport stelt voor om een plan van aanpak te maken voor een verbetering van de winkelstructuur in de gehele stad. Vanuit een heldere visie op de stad zal dat plan tot stand moeten komen. Prioritering en fasering is noodzakelijk, waarbij rekening wordt gehouden met de marktomstandigheden. Het rapport is een reactie op de gemeentelijke concept Nota Detailhandel 2014.

,,Winkelcentra in binnensteden zijn de drager van succesvolle regionale koopcentra. In Amersfoort zullen we daarom zorgvuldig moeten bekijken hoe de positie als regionaal koop- en uitgaanscentrum versterkt kan worden", schrijven de VEBA en OBA in reactie op het rapport. ,,Een plan van aanpak voor verbetering van de Amersfoortse winkelstructuur betekent het maken van keuzes, immers niet alle winkelontwikkelingen kunnen gelijktijdig plaatsvinden. Een verdergaande versnippering van grootschalige detailhandel is niet wenselijk. Een bijna onbeperkte uitbreiding van winkels is onverstandig en tegen de landelijke trend in. Al enkele jaren neemt het aantal winkels en het totale vloeroppervlakte in Nederland af met als gevolg leegstand."

OBA en VEBA stellen voor om de komende maanden tot een gezamenlijke uitwerking van het beleid te komen gericht op een versterking van de positie van Amersfoort als regionaal koopcentrum.

Informatieavond

Op maandag 20 januari organiseren de OBA en VEBA een informatieavond voor raadsleden en andere belangstellenden over deze conceptnota en haar visie daarop. De bijeenkomst begint om 18.00 uur en vindt plaats in het Stadscafé de Observant.

VEBA en OBA

De eigenaren van commercieel onroerend goed in het kernwinkelgebied van Amersfoort hebben sinds 1999 hun krachten gebundeld in de Vereniging Eigenaren Binnenstad Amersfoort (VEBA).

De OBA is de vereniging van binnenstadondernemers in Amersfoort. Het doel van de OBA is om van de binnenstad een leidend regionaal koop- en uitgaanscentrum te maken. Een aantrekkelijke binnenstad met allure die meer bezoekers trekt. Zij staan voor een consumentgerichte en gastvrije binnenstad waar de klant en gast graag verblijft.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie