Veel woninginbraken in de afgelopen week

7 januari 2014 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - In de afgelopen week werd in Amersfoort 45 keer ingebroken. Het grootste gedeelte van de inbraken vonden plaats op oudejaarsdag, -avond en de eerste nacht van het nieuwe jaar. Daarnaast was ook een piek in de avond en nacht van vrijdag op zaterdag. In zeventien gevallen betrof het een poging. De wijken Liendert en Randenbroek springen er qua aantallen uit. Er is vooral in hoekwoningen ingebroken met gebruik van een breekvoorwerp.

Bij een poging inbraak in Hooglanderveen zijn twee mannen van 25 en 28 jaar aangehouden. Eén mannen komt uit Den Haag en de andere heeft geen vaste woon- of verblijfplaats. Bij een poging inbraak in Baarn zijn een 18-en een 19-jarige man uit Eindhoven en Gendringen aangehouden.

De politie roept ook in 2014 Amersfoorters op scherp te zijn op verdachte situaties en de politie te benaderen als men iets niet vertrouwd. De politie kan dan wellicht een inbraak voorkómen of een inbreker op heterdaad aanhouden. Voor doorgeven van informatie achteraf kan men 0900-8844 bellen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie