CDA bezorgd over maatwerk chronisch zieken

6 januari 2014 om 00:00 Nieuws

LEUSDEN - De regering heeft besloten om diverse inkomensregelingen voor chronisch zieken en gehandicapten af te schaffen. In totaal wordt er structureel 1,5 miljard euro bezuinigd. Het CDA in Amersfoort maakt zich zorgen over de gevolgen hiervan.

De inkomensgevolgen voor chronisch zieken en gehandicapten kunnen fors zijn. Deze mensen kunnen de kosten van medicijnen en behandelingen doorgaans immers moeilijk beïnvloeden, en hebben vaak ook te maken met forse arbeidsbeperkingen.

Als compensatie voor deze bezuiniging blijft het rijk een aantal ondersteuningsregelingen bieden waarbij de gemeente maatwerk kan leveren.

CDA-raadslid Ben van Koningsveld wil graag van het college weten welke inkomenscriteria het college gaat gebruiken bij dit maatwerk en hoe zij dit maatwerk vorm denkt te geven. ,,Op dit moment is er nog veel onduidelijkheid over de financiële gevolgen voor chronisch zieken en gehandicapten, óók voor middeninkomens", aldus Van Koningsveld. Daarnaast twijfelt de CDA'er of het college goed inzicht heeft hoe groot de groep is die van de regelingen gebruik mag maken. En of het college wel voldoende gelden heeft om deze groep te kunnen bedienen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie