Man aangehouden na huisvredebreuk en verzet bij arrestatie

2 januari 2014 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Een 33-jarige man, zonder vaste woon en verblijfplaats, is woensdag 1 januari in Amesfoort aangehouden voor huisvredebreuk. Toen agenten de man aanhielden verzette hij zich hevig en sloeg hij een agent.

Rond 18.45 uur alarmeerde een zorginstelling aan de Arnhemseweg de politie nadat een man weigerde de instelling te verlaten. De beveiliging ontdekte dat de man ook een ontzegging had om het pand te betreden, maar de man had een valse naam opgegeven en was toch naar binnen geglipt.

Agenten hielden de man aan toen hij ook in hun bijzijn weigerde het pand te verlaten. De man verzette zich hevig tegen zijn arrestatie en sloeg enkele malen naar een van de agenten. De agent werd in het gezicht geraakt en moest zich later in een ziekenhuis aan zijn verwonding laten onderzoeken. De agenten wisten de agressieve verdachte onder controle te krijgen en met hulp van een extra politie-eenheid in de handboeien te plaatsen. De verdachte is een bekende van de politie. De verdachte is ingesloten en zit vast. De agent heeft aangifte gedaan. De zorginstelling is verwezen voor het doen van aangifte terzake huisvredebreuk en zal opnieuw een toegangsontzegging opmaken.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie