24 december 2013 om 00:00 Sport

MIA sluit 2013 af met winstpartij

AMERSFOORT – Het eerste team van korfbalvereniging MIA trad afgelopen zaterdag in de zevende competitieronde aan tegen Triaz. Kijkend naar de stand zou het geen moeilijke middag hoeven te worden. Triaz wist namelijk in de afgelopen wedstrijden pas vier punten te pakken. Daarentegen was MIA wel gewaarschuwd door het door Pernix geschreven verslag van afgelopen week. Daarin gaf de koploper aan dat Triaz hun eerste echte tegenstander was geweest. Pas na rust kwam MIA los van de Amsterdammers en werd er gewonnen met 10-16. Net als de week er voor wist het eerste aanvalsvak van MIA op een 0-2 voorsprong te komen. En wederom was het Willem Tigelaar die de openingstreffer op zijn naam mocht noteren. De tweede treffer kwam van Rianna Spriensma. Triaz deed vervolgens met twee afstandsschoten wat terug en kwam op gelijke hoogte. Vervolgens ging het de gehele verdere eerste helft redelijk gelijk op tussen beide ploegen, waarbij het verschil in score niet groter werd dan twee. Op een stand van 6-7 in het voordeel van MIA werd er gerust.

Ondanks het geringe verschil in score was MIA de dominante ploeg. En dat werd na rust ook duidelijk gemaakt. Door doelpunten van Willem Tigelaar, Frank van de Wiel en Karin Swart, liep MIA binnen tien minuten uit naar een 7-13 voorsprong. In de slotfase gunde MIA trainer/coach Harry Schut de twee A-junioren Ruben de Vries en AnnickPerotti, die de donderdag voor de wedstrijd nog hadden meegetraind, de nodige speelminuten. Beide ploegen wisten vervolgens nog drie keer te scoren, wat een eindstand opleverde van 10-16. In het nieuwe jaar, op zaterdag 11 januari, gaat de MIA selectie op bezoek in Geldermalsen. Zowel Animo als MIA staan op dit moment op een gedeelde tweede positie. Om in de voetsporen van koploper Pernix te blijven zal dus minimaal gewonnen dienen te worden.