Parkeerplaats en gerenoveerde brug in Park Randenbroek

18 december 2013 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Bij Metgensbleek in Park Randenbroek komt begin volgend jaar een parkeerplaats (22 vakken) voor bezoekers en bewoners van het park. De aanleg van de parkeerplaats vindt eerder plaats dan gepland, op verzoek van bewoners en huurders in het park. Ook de brug die de parkeerplaats met het park verbindt, wordt begin 2014 geplaatst. Het college van burgemeester en wethouders heeft de gemeenteraad hierover gisteren geïnformeerd. De parkeerplaats komt aan de Ringweg Randenbroek, naast de plek waar nu de nieuwe Dahliatuin wordt aangelegd. Bewoners en bedrijven in het park en Huize Randenbroek moeten hun bezoekers nu verwijzen naar de westelijke parkeerplaats van het Elisabethziekenhuis. Dat is de dichtstbijzijnde parkeerplek. De afstand tot het park is groot en in de avonduren ervaren bezoekers een gevoel van onveiligheid. Het verzoek van de bewoners en gebruikers in Park Randenbroek was dan ook om de parkeerplaats snel aan te leggen.

In het inrichting- en beheerplan van het park zijn op de locatie bij Metgensbleek in totaal 44 parkeervakken gepland. De gemeenteraad besloot in 2012 om te wachten met de aanleg van de parkeerplaats, omdat zij eerst de parkeerbehoefte in het gebied wil evalueren ná de sluiting van het Elisabethziekenhuis aan de overkant van Ringweg Randenbroek. Het college heeft nu dus besloten om 22 van de 44 plekken al wel aan te leggen, om tegemoet te komen aan de wensen van de bewoners en gebruikers. Een besluit over de overige 22 parkeervakken volgt na de evaluatie, een jaar na de sluiting van de Elisabethlocatie.

De brug die de parkeerplaats verbindt met het parkgedeelte wordt ook begin 2014 aangelegd. Dit is de gerenoveerde witte brug die eerst bij Huize Randenbroek over de Heiligenbergerbeek lag.

De lopende werkzaamheden aan het park gaan nog tot eind deze week door. Daarna is het kerstvakantie.

Het bestraten van de oprijlaan verloopt voorspoedig. De weersomstandigheden zijn gunstig, waardoor het werk redelijk volgens planning verloopt. Het lukt helaas niet om voor de kerst de hele weg - tot en met de entree aan de Heiligenbergerweg - gereed te krijgen. In de kerstperiode zorgt de aannemer ervoor dat de oprijlaan wel begaanbaar is voor autoverkeer. Begin volgend jaar zal de toegang tot de oprijlaan voor kortere perioden worden afgesloten om de laatste werkzaamheden uit te voeren.

In de vrije perioden van de aannemer (23 december 2013 tot 13 januari 2014) liggen de werkzaamheden stil. De bouwkeet is dan dicht. Meldingen over het park zijn wel mogelijk, via het Meldpunt Woonomgeving. Bel daarvoor het nummer 14 033 (tijdens kantooruren) of doe de melding digitaal: www.amersfoort.nl/meldpunt. Het reguliere maandelijkse spreekuur op de eerste dinsdag van de maand gaat wel door. Dit is op 7 januari in de bouwkeet aan de Gasthuislaan (op de parkeerplaats naast het Elisabethterrein, tegenover voetbalvereniging CJVV). Het spreekuur is van 14.30 tot 15.30 uur.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie