Betaald parkeren op zondagen

18 december 2013 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Vanaf 1 januari 2014 geldt in de binnenstad van Amersfoort betaald parkeren op zondagen van 12 tot 17 uur. Bewoners met een parkeervergunning mogen gratis blijven staan op de vergunningplaatsen en op de parkeerplaatsen met een maximale parkeerduur van 4 uur. Tot nu toe was betaald parkeren alleen verplicht op de speciaal aangewezen koopzondagen. Na het vrijgeven van de zondagopenstelling voor winkeliers ontstond een nieuwe situatie. De gemeenteraad heeft daarom besloten om betaald parkeren op alle zondagen in te voeren.

Tariefzone A

In Amersfoort wordt gewerkt met parkeerzones. Betaald parkeren op zondag gaat gelden in de gehele tariefzone A (Stadskern en Zonnehof). Voor de straten in de B-tariefzones verandert niets. Daar geldt nog steeds vrij parkeren op zondagen.

Digitale bezoekersregeling voor bewoners

Bewoners van de binnenstad behouden de mogelijkheid hun bezoekers te laten parkeren met een tijdelijke parkeervergunning. Zij kunnen hun bezoek vanaf 1 januari digitaal aanmelden via een app of via de website van ParkeerService.

Meer informatie over de tariefzones en de digitale bezoekersregeling is te vinden op www.parkeerservice.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie