Invaliden behouden hun parkeerplek

18 december 2013 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - De kans zit erin dat Ab Veenvliet zijn invalidenparkeerplaats aan de Celzusterenstraat weer terugkrijgt. Dat zegt Ad Meijer van de Socialistische Partij (SP), nadat de raad unaniem een motie van de partij heeft aangenomen. Daarin wordt gesteld dat de medische indicatie voor een parkeerplek zwaarder moet wegen dan de vraag of er voldoende parkeerruimte is.

door Bert Vos

Veenvliet mocht zijn plaats voor de deur na tien jaar inleveren want, zo was de beredenering, er was genoeg plaats in de buurt van zijn woning om te parkeren. Ook zou de invalide man, die een voet mist en kortademig is, best wel in staat zijn om een eind te lopen. Na tussenkomst van de SP is het college van B&W door de raad teruggefloten. Die wilde de invalidenparkeerplaatsen afschaffen omdat er in sommige wijken toch wel voldoende plek was. Een idee dat door diverse belangenorganisaties, politieke partijen en betrokkenen volop bekritiseerd werd.

Voorafgaand aan de laatste gemeenteraadsvergadering van dit jaar had een groep gehandicapten de parkeerplaats van wethouder Cees Buytelaar bezet, om duidelijk te maken dat het niet kan dat afgelopen jaar 23 gehandicapten, zoals Veenvliet, hun parkeerplaats voor de deur zijn kwijt geraakt. En dat hen dat ook kan overkomen. Door hun handicap moeten zij voor de voordeur kunnen parkeren, omdat de loopafstand tot hun huis een brug te ver is. Puntje van kritiek is dat de parkeerdrukmetingen door ambtenaren afgelopen zomer werd gedaan op rustige momenten, waardoor de vergunningshouders de vergunning op naam kwijtraakten. ,,Ontneem je de persoon zijn gereserveerde parkeerplek op kenteken dan loopt deze het risico dat andere mensen uit de straat, of mensen die niet bekend zijn, juist op die plek gaan staan die altijd was gereserveerd," schrijft de SP in een reactie.

Maar nu gloort er weer hoop. ,,De wethouder verklaarde, al voor dat er op de motie gestemd zou worden, dat hij de 23 intrekkingen van de vergunning nog eens onder de loep gaat nemen," aldus Meijer.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie