SG Amersfoort zit weer op koers 16 december

Wij zijn een gemeenschap van 7 miljoen gebruikers in strijd tegen spam.

--------------------------------------------------------------------

Bij aankomst bij de Koninklijke BDU is dit bericht gecontroleerd op de aanwezigheid van virussen.

RC Eemland vergeet bonuspunt te pakken

AMERSFOORT – In de thuiswedstrijd tegen The Hookers uit Hoek van Holland behaalden de rugbyers van RC Eemland weliswaar een 25-0 overwinning, maar vergat de ploeg van coach Johann du Plessis het in deze fase zo belangrijke bonuspunt binnen te slepen. Amersfoort begon fel aan de wedstrijd en zette The Hookers direct onder druk. Een druk die eigenlijk de gehele wedstrijd merkbaar was. De gasten uit hoek van Holland kwamen maar spaarzaam over de middellijn en konden niet veel meer dan zich richten op het verdedigen. Eemland zette haar voorwaartsen veelvuldig aan het werk, waarbij op alle mogelijke manieren door The Hookers werd geprobeerd om die aanvalsdrift te temperen. Dat betekende dat de referee veelvuldig het spel moest onderbreken door lichte blessures aan Amersfoortse zijde. Desalniettemin kwam Eemland na een kwartier op een 5-0 voorsprong door een try van Umraan Jadwat. Twee fraai genomen penalty kicks van specialist Jost de Graaf, leverde een 11-0 ruststand op voor Amersfoort.

Ook in de tweede helft eenzelfde beeld met aan aanvallend Eemland en The Hookers ver terug gedrongen. Uit een van de vele Amersfoortse aanvalsacties wist Jadwat door de linies te breken en een try te drukken. De conversie was voor de Graaf, wat een tussenstand opleverde van 18-0. Ondanks dat zowel aan Amersfoortse zijde als ook bij The Hookers een speler van het veld werd gestuurd en de wedstrijd verder ging met 14 tegen 14, was het man of the match Milan Romijn die in de laatste minuut een try wist te forceren. Dat betekende samen met de goed benutte conversie van de Graaf een 25-0 voorsprong, wat tevens de eindstand betekende. Om aanspraak te maken op de zo belangrijke 6e plaats, zal RC Eemland komend weekend in Middelburg haar voorlopig laatste wedstrijd moeten winnen, waardoor de ploeg kan meedingen in de strijd om het Nederlands kampioenschap.