16 december 2013 om 00:00 Nieuws

Collegae,

Hierbij een persbericht van de organisatie van de Marathon van volgend jaar. Wij zijn daar mediapartner van. Eén van de afspraken is dat we primeurtjes tijdig krijgen aangereikt. Dit bericht wordt woensdag wereldkundig gemaakt en kunnen wij dan op papier al meenemen. Let op: dit is nog niet de definitieve versie, maar een concept. Ik heb gevraagd om het toch vast toe te sturen, zodat we een indruk krijgen van de lengte. Het gaat om de bekendmaking van de opvolging van Ben Stoelinga als voorzitter van de stichting. Het zou héél mooi zijn als er een plaatsje voor kon worden gevonden (digitaal én op papier; let wel even op het embargo!)

Groeten,

Daan

-----Oorspronkelijk bericht-----

Van: Mirjam Weerd mailto:mirjamweerd@gmail.com Namens Mirjam Weerd

Verzonden: maandag 16 december 2013 13:38

Aan: Daan Bleuel

Onderwerp: Concept artikel woensdag 18 december onder embargo

Hallo Daan,

Hierbij het artikel voor de Stad Amersfoort voor publicatie woensdag 18 december. Uiteraard nog onder embargo!

Het betreft een conceptversie. Wil je aangeven tot wanneer het mogelijk is om wijzigingen door te voeren?

Het artikel is 421 woorden, 2781 tekens inclusief spaties en kop.

Gr Mirjam Weerd

--------------------------------------------------------------------

Bij aankomst bij de Koninklijke BDU is dit bericht gecontroleerd op de aanwezigheid van virussen.

--------------------------------------------------------------------

“Je kunt zo simpel beginnen”

Amersfoort, 18 december 2013 - De stichting Marathon Amersfoort heeft per 1 januari 2014 een nieuwe bestuursvoorzitter. Jaco Uittenbogaard volgt Ben Stoelinga op, die eerder dit jaar afscheid nam van het bestuur. Met de komst van Uittenbogaard heeft de stichting Marathon Amersfoort haar bestuur en organisatie compleet. Jaco Uittenbogaard: “De uitdaging is om de organisatie professioneler te laten werken.”

Jaco Uittenbogaard is director Consultancy bij Deloitte Nederland en vervulde al eerder voorzittersfuncties bij de Vereniging Amersfoortse Bedrijven (VAB), VNO NCW Eemland en de Stichting Veiligheidszorg Amersfoort. Hij ziet in het voorzitterschap van de stichting Marathon Amersfoort een mooie uitdaging. “Op zich is de Marathon Amersfoort een evenement dat weinig sturing nodig heeft, want er zitten veel doeners in de organisatie. Het bestuur zal met name verantwoording dragen voor de kwaliteit en professionaliteit van het evenement en de visie bewaken. Daar willen we de komende jaren stappen in maken.”

De Amersfoortse consultant heeft een duidelijk beeld voor ogen als hij aan het evenement denkt. “Mijn droom is dat alle Amersfoorters deel nemen aan het evenement. Of dat nu als hardloper is, helpen als vrijwilliger of als aanmoedigende toeschouwer. Marathon Amersfoort is een evenement voor en door Amersfoorters, waarbij we actief wijken en scholen betrekken in het voortraject. Vooral de eerste editie heeft destijds in 2009 zoveel teweeg gebracht in onze stad. Ineens ging iedereen hardlopen. Tenminste, dat was het gevoel. Dat moeten we vooral blijven doen: mensen stimuleren om te gaan of blijven hardlopen.”

De nieuwe bestuursvoorzitter loopt zelf ook hard. “Ik was geen onverdienstelijk zwemmer en waterpoloër, maar de laatste jaren loop ik graag hard. Ik ben absoluut geen toploper, maar ben wel trots op mijn 1 uur en 36 minuten op de halve marathonafstand. Hardlopen is laagdrempelig en het is zo simpel om mee te beginnen. Al begin je eerst in het donker, zodat je buurman je niet ziet. Als snel zul je zien dat je al een heel eind komt. Het is bovendien goed voor je zelfvertrouwen. Zeker niet onbelangrijk voor tieners.”

Het bestuur bestaat naast Jaco Uittenbogaard uit Hans Leverman (vice-voorzitter), Martha Meijer (secretaris), Marianne Moens (penningmeester), Nicole Philippens (wijken en scholen) en Maryleen van de Veen (communicatie, pr en sponsoring). In de organisatie zijn actief Mik Borsten (parcours), Michael van Wegen (wijken en scholen), Bill van Oudheusden (veiligheid), Timo Braeken (Eemplein), Tineke van der Wal (secretaresse) en Mirjam Weerd (communicatie, sponsoring en pr). Marathon Amersfoort vindt plaats op zondag 15 juni 2014. De inschrijving opent woensdag 1 januari via de vernieuwde website.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie