Bijgaand het wedstrijdverslag van AVV Keistad heren 1.

Saskia Faber

________________________________

Bij aankomst bij de Koninklijke BDU is dit bericht gecontroleerd op de aanwezigheid van virussen.

Heren AVV Keistad knokken zich wakker

De volleyballers van AVV Keistad konden zich afgelopen zaterdag tot winterkoning kronen in de tweede divisie wanneer de uitwedstrijd tegen Rebelle gewonnen werd. Er werd in Dieren wel gewonnen, echter was het met hangen en wurgen. (25-22; 21-25; 25-17; 16-25 en 10-15)

Het was nog niet gebeurd dat coach Marcel Ruijterlinde een eerste set niet winnend wist af te sluiten. Zaterdag kwam het er dan toch van. Aanvallend maakte de ploeg vooral in het begin van de set zo verschrikkelijk veel fouten dat de rest van de set constant tegen een achterstand werd aangekeken. Dit is vaker gebeurd en op dat soort momenten kon er altijd teruggegrepen worden naar een service om punt voor punt weer terug te komen. Maar ook dit deel liep totaal niet met veel fouten tot gevolg.

De tweede set werd Keistad in het zadel geholpen door de thuisploeg die ineens zelf een hoge foutenlast wist te produceren. Het vertrouwen kwam wel terug, echter was de pass lastig onder controle te krijgen, waardoor Keistad aanvallend zelf nog steeds geen vuist wist te maken. Toch was het voldoende om de set over de streep te trekken. In plaats van het betere gevoel mee te nemen de volgende set in, leek er niks meer te lopen. Spelers waren bang om fouten te maken, waardoor het onmogelijk werd om zelf punten te maken. Rebelle maakte hier dankbaar gebruik van door zelf wel te willen volleyballen.

Aan het begin van de vierde set kwam de frustratie los in de ploeg. Gelukkig werd het op de goede manier gebruikt en punten werden gemakkelijk binnen gehaald en liet Keistad zien niet voor niks bovenaan de ranglijst te staan. De 5e set probeerde Rebelle het wel weer, maar had Keistad mentaal zo de rug gerecht en gaf het geen moment het gevoel de wedstrijd nog weg te geven. Hierdoor na afloop een dubbel gevoel. Blij dat het de wedstrijd kon ombuigen na een 2-1 achterstand, maar teleurgesteld over het slechte begin.

Keistad gaat de winterstop in met 4 punten voorsprong op Vrivo, wat volgende week zijn laatste wedstrijd van de eerste helft speelt.