Ontdekking van pareltjes en pakpapier

12 december 2013 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Wie geregeld in boekwinkels stapt, duidt de geur van boeken als een vinoloog die met z'n neus het wijnbouquet opsnuift. Deze prettige bedwelming is ook in de Algemene Boekhandel manifest tijdens de aangename zoektocht naar het boek The Buddha in the Attic.

Meer dan vijfentwintig jaar geleden stond Hans de Sain rond de kerstdagen al op de winkelvloer van de Algemene Boekhandel. Als invalkracht. In de tussentijd is er veel veranderd. De Sain werd eigenaar en ook het boekenaanbod groeide. Bovendien sloot hij zich aan bij Libris zodat hij het elektronisch zakendoen kon toevoegen aan zijn dagelijkse activiteiten. „Alleen de geur van boeken is in al die jaren onveranderd gebleven", opent de goedlachse ondernemende boekhandelaar. „Het klinkt misschien paradoxaal, maar juist deze geur van gedrukt papier deel ik graag met mensen die via onze website boeken bestellen. Kijk, het merendeel van de boekliefhebber zit 's ochtends echt niet thuis lijdzaam te wachten op de pakketdienst. Het boek dat de klant via onze website heeft besteld, kan ook hier afgehaald worden. We bellen de klant als de titel bij ons is gearriveerd."

,,Aan de andere kant ben ik een enthousiast spreker over boeken en ik weet welke nieuwe titels bij mijn klant in de smaak zullen vallen", gaat hij verder. ,,En dat wordt gewaardeerd. Zoals de roman Butcher's Crossing van John Williams: een verhaal dat diep graaft in de menselijke ziel. Of neem het boek Circel van Dave Eggers dat vertelt over het gevaar van te veel openheid en alles willen delen. Een ander genre vloeide uit de pen van Nobelpijswinnares Alice Munro. Een good read is ook De Wittgensteins van Alexander Waugh. Ach, er zijn hier nog zoveel parels die nooit de publiciteit hebben gehaald." Een bezoek aan de Algemene Boekhandel betekent lekker dwalen langs de kleurrijke ruggen van de literatuur, spanning, religie en geschiedenis. Kijk dan ook even in de prachtige en rijk geïllustreerde atlassen, als Nederland van Boven en andere historische naslagwerken. Het is en blijft eeuwig ontdekken in deze boekhandel, zoals in de sectie Engelse literatuur. Daar ligt The Buddha in the Attic, de tweede roman van Julie Otsuka. „Een knaller van formaat voor wie zich wil laten meevoeren naar het Amerika begin twintigste eeuw," merkt De Sain op.

Voordat de winkel wordt verlaten is zelfs het pakpapier waarin deze roman wordt verpakt, een sterk staaltje van marketingdenken. „De kwaliteit van onze dienstverlening wordt doorgetrokken tot ons pakpapier," vult de ondernemer aan. „Al meer dan vijfentwintig jaar."

Algemene Boekhandel

Leusderweg 122

3818 AB Amersfoort

Tel: 033-4611412

Emiclaerhof 18

3823 EM Amersfoort

Tel: 033-4560804?

www.libris.nl/dealgemeneboekhandel.nl

info@algemeneboekhandel.nl

emi@algemeneboekhandel.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie