Muzikale midwintervoorstelling voor het hele gezin

12 december 2013 om 00:00 Nieuws

OBSERVANT - ,,Daar zat Matroesjka. Moederziel alleen. En het was koud, ijskoud.” Het muzikale wintersprookje van vertelster Karien Janssens en celliste Caroline Deul begint grimmig en guur, maar het dappere meisje Matroesjka overleeft alle koude ontberingen, zodat uiteindelijk iedereen met een warm gevoel naar huis gaat. De midwintervoorstelling vindt plaats op zondag 22 december in De Observant in Amersfoort en wordt georganiseerd door Toeters en Bellen, de organisatie die muzikale voorstellingen voor kinderen programmeert.

Karien Janssens uit Amersfoort is een ervaren verhalenvertelster. Met haar geheel eigen stijl neemt zij kinderen mee in de wereld van sprookjes en legenden. Samen met celliste Caroline Deul bewerkte zij een oud Russisch sprookje tot een muzikale vertelvoorstelling waarin verhaal en cello om en om de hoofdrol vervullen.

Caroline Deul studeerde cello op het conservatorium in Den Haag en Utrecht, waar zij in 2011 succesvol haar Bachelor of Music behaalde. Ze heeft les gehad bij onder andere Lenian Benjamins en Ran Varon. Caroline speelt kamermuziek in verschillende ensembles.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie