Celstraffen voor buddele ramkraak Langestraat

11 december 2013 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT (JPU) - De Utrechtse rechtbank heeft woensdag twee Roemeense mannen veroordeeld tot twee jaar gevangenisstraf voor de dubbele ramkraak in de Amersfoortse Langestraat in de vroege ochtend van 20 augustus. Een derde verdachte uit Roemenië moet anderhalf jaar de cel in.

Vier mannen ramden omstreeks half vijf 's ochtends met twee gestolen wagens de winkelpuien van het Apple Center Amac en de tegenovergelegen Dixons-winkel. Niet veel later gingen ze er in een, eveneens gestolen, vluchtauto vandoor met een grote hoeveelheid laptops, tablets en computerspullen.

De politie zette op de Stadsring de achtervolging op de vluchtauto in. Die eindigde op de A28 toen de wagen van de dieven in een slip raakte. De 23-jarige bestuurder en een 20-jarige man werden direct aangehouden. Een 40-jarige Roemeen werd opgepakt toen hij anderhalf uur later doorweekt uit de bosjes opdook. De vierde man is nog steeds spoorloos.

De 20-jarige verdachte kreeg de laagste celstraf opgelegd. Hij bekende direct na zijn aanhouding de ramkraken met zijn medeverdachten te hebben gepleegd, in ruil voor een ticket terug naar Roemenië. Zijn medeverdachten hielden in de rechtszaal vol van niets te weten.

Tegen de Roemenen waren gevangenisstraffen geëist van 22 maanden en van 18 maanden, waarvan 4 maanden voorwaardelijk.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie