Woensdag 'piekmoment' met vijf inbraken

11 december 2013 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - In de afgelopen week werd in de gemeente Amersfoort 41 keer ingebroken.

Een aantal wijken springen er uit: Schothorst had tien inbraken, zes inbraken in Zielhorst, zes in Schuilenburg en vijf in Randenbroek. In achttien gevallen betrof het een poging tot inbraak. De helft van de inbraken werd via de voorzijde uitgevoerd, de andere helft via de achterzijde. Piekmoment was volgens de politie woensdag met vijf stuks, zowel overdag als avond. Vijf inbraken werden in het weekend gepleegd.

Er zijn op vrijdagavond vijf mannen aangehouden in Soest. Vier mannen uit Soest werden in een woning bij het Saernedamplantsoen aangehouden. Een 29-jarige Amersfoorter werd met behulp van de politiehond in de omgeving uit de struiken gehaald. Verschillende goederen, vermoedelijk afkomstig van meerdere inbraken, werden tijdens een zoeking in de woning in beslag genomen.

Donkere dagen

De dagen worden korter. Dat geeft inbrekers langer de kans om onopgemerkt hun gang te gaan. In deze periode wordt in Nederland - en dus ook in het gebied Eemland - vaker ingebroken dan gemiddeld. De politie houdt extra toezicht in de wijken of buurten waar het aantal (pogingen) inbraken toeneemt om de pakkans van inbrekers te vergroten.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie