Vallei Horstee houdt Boerenwinterwandeling

10 december 2013 om 00:00 Nieuws

ACHTERVELD - De agrarische natuur- en milieuvereniging Vallei Horstee houdt op zaterdag 28 december een wandeling die voert door het landschap rond boerderij Groot-Zandbrink. De tocht van 5 kilometer begint en eindigt bij Gasterij De Klaveet en gaat langs een vijftal boerderijen, waar steeds het een en ander wordt georganiseerd. Zo kan men meemaken hoe graan met de hand wordt gedorst, kan men kijken in de stallen van verschillende boerderijen, kan men zelf hout zagen en kloven, krijgt men een kom soep gemaakt van streekproducten.

De wandeling wordt begeleid door mensen die het gebied en de boerderijen goed kennen. Als afsluiting wordt in De Klaveet een wintermaaltijd met een toetje en een drankje geserveerd. De wandeling is interessant voor het hele gezin. Sommige gedeelten gaan over ongebaande paden dus het is niet mogelijk de tocht met een wandelwagen of een rolstoel te maken. Honden mogen niet mee.

De wandeling start bij De Klaveet (Postweg 1, Achterveld) op zaterdag 28 december tussen 14.00 en 15.00 uur 's middags en kost 22,50 euro voor volwassenen en 10 euro voor kinderen. Steeds gaan kleine groepen met een begeleider op weg.

Aanmelden is nodig en kan via www.valleihorstee.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie