Column Joop de Keijzer

10 december 2013 om 00:00 Nieuws

Op naar de Kerst

U zult de komende tijd wat meer moeite moeten doen om mijn column te vinden. Hij zal niet altijd meer op pagina 7 of 9 te lezen zijn. Dit komt onder andere door de Stadsberichten. Dus blader op uw gemak De Stad Amersfoort door tot u mijn stukkie hebt gevonden. Zak dan lekker onderuit, lees het op je gemak. Genoeg te doen voor uw stukjesschrijver die nu zelfs een brief ontving van een lezeres die mijn column over de computer aangreep om mij een onnozel slachtoffer te noemen van die meneer van de computerwinkel. 'Johanna' vindt dat mijn oude computer na opschoning nog jaren had meegekund. Dus heb ik mij in de zeik laten nemen, aldus 'Johanna'. Ik kan helaas niet reageren omdat ze verder geen (mail)adres of telefoonnummer vermeld, dus laat ik het hierbij.

Inmiddels minder overspannen heb ik diverse borrels overgeslagen, ik hoop dat de afzenders het mij vergeven. Wel weer enkele uitnodigingen ontvangen om te komen Gluren bij de Buren. Even wezen gluren bij de expositie 'Het Verschil' van de schilderende tweeling Schrijver in het monumentale pand Havik 25 bij Galerie 1664 van Glenn en Ria Tak. Bij binnenkomst hing Floris rechts en Hennie links, maar het kan ook andersom zijn geweest. De partner van Hennie of Floris weet het soms ook niet meer. Ze vindt de twee scheetjes allebei even lief, maar valt toch het meest op Floris. Of was het nou Hennie.

Aanstaande vrijdag word de 25ste aflevering opgenomen van 'Borrelzzzzz' in het horecagedeelte van de ijsbaan op het Eemplein. Voor de camera mogen Amersfoortse ondernemers en particulieren hun Kerst- of Nieuwjaarswens uitspreken. EVA-tv gaat deze Kerstspecial in week 51 en 52 dagelijks uitzenden. Kom effe binnenwippen, neem bij je warme chocomel een lekker taartje of koekje van Paula Bouwer (Queens) die de lekkernij sponsort. Als u niet van zoetigheid houdt, proef dan een hartig hapje van Veenendaal catering. De gebroeders Danny en Timo Veenendaal laten u gratis genieten van exquise amuses die voortreffelijk smaken bij een glaasje glühwein.

Als ik na de schildersborrel in het donker thuiskom, loop ik in de gang tegen een gevlochten kersthart aan. Mevrouw de Keijzer is naar een workshop kerststukjes maken geweest. Aan de voordeur hangt een enorme kunstkersttak. Kan haast het deurslot niet vinden. Plotseling springen de lampjes in de tak aan, ik schrik me rot. Bij binnenkomst mag ik het licht in de gang niet aandoen, want dan verpest ik de kerstsfeer in de hal waar kleine LED-lampjes oplichten in het donker. Ik zie de kapstok niet, mijn jas valt op de grond. Op het toilet brand een geurkaars. Binnen staat een kerst cd op. Andy Williams zingt 'Winter Wonderland'. Er branden kaarsjes en waxinelichtjes. Het is bloedheet in de kamer. Overal hangen kerstballen, pegeltjes, engeltjes en hertjes. Alle acht de kerststalletjes zijn weer opgebouwd. Acht kindjes Jezus liggen weer in hun kribjes omringd door ossen, ezels, schaapjes, herdertjes, acht keer Drie Koningen en Jozefs en Maria's. Ik neem een bockbiertje, kijk de huiskamer in. Het ziet er weer gezellig uit. Alleen de krant lezen, zelfs met leesbril de komende weken met dit schemerlicht wel erg lastig. De cd eindigt met 'White Christmas'. Voor het slapengaan check ik angstvallig of alle kaarsjes zijn uitgeblazen. Het worden zware tijden voor uw stukjesschrijver die nu het liefst in een diepe winterslaap was gegaan.

Joop de Keijzer.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie