10 december 2013 om 00:00 Nieuws

________________________________

Van: Bart Belterman

Verzonden: dinsdag 10 december 2013 8:30

Aan: Stad Amersfoort Redactie

Onderwerp: 50 L BALT cobu

Lambert Bax uit de anonimiteit

Cobu Boys speler wil vaste waarde worden

AMERSFOORT – De toeschouwers die afgelopen weekend op sportpark Zielhorst het duel tussen Cobu Boys en FC Almere (0-3) bijwoonden, zagen op het middenveld een vrij onbekende speler lopen. Zijn naam is Lambert Bax. Hij maakte zaterdag pas voor de derde keer dit seizoen deel uit van het basisteam van Cobu Boys.

door Balt Gmelig

Na vorig seizoen al enkele keren aan het eerste elftal van de zaterdagderdeklasser te hebben geroken (via een aantal invalbeurten) mag de pas 20-jarige Amersfoorter langzamerhand aan een vaste basisplek in de hoofdmacht van Cobu Boys denken. ,,Ik vind het ook zonde dat het bijna winterstop is. “

Bax had maar één doel voor ogen toen hij een maand of vier geleden aan het nieuwe seizoen begon. ,,Een vaste waarde in het elftal te worden. Ik denk dat mijn voetbalkwaliteiten ook voldoende zijn om basisspeler te kunnen worden. De druk om dat te bereiken, durf ik mezelf ook wel op te leggen.”

Bax startte het nieuwe seizoen in het tweede team van de Zielhorst-bewoners. ,,Het ging toen al gauw de goede kant op, “ keek de twintiger na de verloren partij nog even terug. ,,Ik mocht me al snel bij het eerste team aansluiten.” Op 5 oktober was het zover. ,,Toen stond ik voor het eerst in de basiself tegen De Posthoorn.” De uitslag (1-2 nederlaag) was voor de thuisclub ongunstig. ,,Daar waren wij ook niet blij mee.” De nederlaag kostte Bax zijn basisplek. Pas na enkele invalbeurten kwam de in Zielhorst wonende voetballer die jaren geleden alleen voor een kort avontuur bij Hooglanderveen zijn huidige club verliet, weer bij trainer Imam Evre in beeld. Eind november stond Bax in de uitwedstrijd tegen TOV (5-1 verlies) weer in de basisopstelling van de na dit seizoen vertrekkende oefenmeester.

Afgelopen zaterdag mocht Bax voor de derde keer dit seizoen vanaf het eerste fluitsignaal zijn opwachting maken in een ploeg die tot nu toe wisselvallig presteert. Na een korte opleving die de lokale club tien punten (uit vier duels) opleverde, werd zaterdag de tweede nederlaag op rij een feit. ,,Die 0-2 was vandaag het breekpunt, “ verklaarde Bax het verlies op eigen bodem. ,,Wij waren in de tweede helft even niet geconcentreerd genoeg.”

Onder het toeziende oog van zijn vader kon Bax geen stempel op de wedstrijd drukken. Slechts één doelpoging kon hij zich als middenvelder herinneren. ,,Dat was in de eerste helft. Er zat echter niet genoeg kracht in mijn schot. Meer dan een rollertje werd het niet.” Scoren is ook niet het sterkste deel van Bax. ,,Ik moet het meer van mijn loopvermogen hebben.” De tweedejaars student sportmarketing aan de Hogeschool van Amsterdam vindt zichzelf nog te onrustig spelen. ,,Ik moet meer mijn rust bewaren als ik aan de bal ben en niet te gehaast spelen. Ik wil gewoon te graag.”

Met minder dan drie punten is Bax ook niet tevreden. ,,Ik wil graag met een goed gevoel van het veld stappen.” Als basisspeler maakte Bax dat nog niet mee. Wellicht komende zaterdag wel als Cobu Boys op vreemde bodem FC Weesp treft. ,,Ik hoop dat wij dan de drie punten mee naar huis nemen, want dan ga je toch met een goed gevoel de winterstop in.”

Fotoonderschrift (foto 7657):

Cobu Boys middenvelder Lambert Bax (rechts) houdt de bal in het duel tegen Almere nauwlettend in de gaten.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie