Gluren bij de Buren blijft innoveren

10 december 2013 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Met driehonderd artiesten en ruim honderd woonkamers is de zesde editie van huiskamerfestival Gluren bij de Buren op zondag 15 december weer goed gevuld. ,,Wij willen Amersfoortse artiesten een podium geven", aldus organisator Siep Stronks. Samen met Sijmen Stronks organiseert hij Gluren bij de Buren voor de zesde keer. ,,Het gebeurt te weinig dat Amersfoortse artiesten in de spotlights staan. Daarom is Gluren er."

door Nicoline Lans

,,Ook dit jaar is het programma heel divers", gaat Stronks verder. ,,Zestig procent van het programma is compleet anders dan vorig jaar. Let's Play Djembé is erg leuk om te zien, Joop en de Begonia's spelen in IKEA, aanstormend talent L'Unique doet mee maar bijvoorbeeld ook popkoor Pebbles is erbij. Heel afwisselend dus." Kijk voor het hele programma in de speciale Gluren bij de Buren krant de 'Gluurbuur' of raadpleeg de mobiele app, gemaakt door Zaphyrion, op m.glurenbijdeburen-amersfoort.nl en stel zo je persoonlijke programma en route samen. Wegens groot succes tijdens de vorige editie is ook dit jaar de wijk Stoutenburg weer van de partij.

Elk jaar ontvangt de organisatie subsidie van de gemeente. ,,Daar zijn we ontzettend blij mee", zegt Stronks. ,,Maar helaas winnen we daar de oorlog niet mee. De subsidie dekt maar dertig procent van alle kosten. Daarom is het zo belangrijk dat we goede partners hebben die met ons meewerken." Een van de trouwste partners is woningbouwvereniging De Alliantie. ,,Zij hebben ons vertrouwen gegeven van het begin af aan, toen we als jongens van 19 jaar voor het eerst naar ze toe stapten. 'We doen mee', zeiden ze meteen." Ook IKEA, Govaert makelaardij, Simon Lévent, FrieslandCampina en Portaal zijn onder andere partners van Gluren bij de Buren. ,,Zonder deze partners kunnen we dit festival niet realiseren en we zijn op zoek naar meer partners. Dat kan door een advertentie te plaatsen, een financiële bijdrage te doen of spullen aan te bieden voor de dag zelf." Maar ook de bezoekers van het festival kunnen helpen. ,,Door een bijdrage te doen in de spaarpotten die in alle woonkamers staan steun je de volgende editie van Struinen in de Tuinen", legt de organisator uit.

Volgend jaar vindt Gluren op 26 januari in Utrecht en op 23 maart in Nieuwegein plaats. ,,Daar zijn Amersfoorters ook welkom, veel Amersfoortse artiesten hebben zich daar al voor aangemeld." Ook Struinen in de Tuinen staat weer op de planning en de organisatie is bezig met het ontwikkelen van een foodfestival dat 'Lepeltje Lepeltje' gaat heten.

Na Gluren bij de Buren zijn alle bezoekers en deelnemers welkom bij de afterparty in Zandfoort aan de Eem. ,,Gluren blijft innoveren, vernieuwen en afwisselen. En met de hulp van de bezoekers gaan we nog jaren door."

Meer informatie op www.glurenbijdeburen-amersfoort.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie