Zandbergen start onderzoek 'Hoe gaat het nu met je'

10 december 2013 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Volgend jaar bestaat Zandbergen Jeugd en Opvoedhulp 140 jaar. Een geschiedenis die volgens de instelling het bewaren waard is en die meegaat met de nieuwe organisatie Youké waar Zandbergen onlangs onderdeel van is geworden samen met Trajectum. In het kader van deze gebeurtenis start Zandbergen een verkenning naar hoe het nu met de jongeren van toen gaat.

Welke herinneringen hebben de jongeren van toen? Wat heeft het verschil gemaakt of zijn ze nooit meer vergeten? Hoe heeft de hulp van of het verblijf bij Zandbergen bijgedragen aan hun jeugd? 'Hoe gaat het nu met je?' zijn enkele van de vragen. Jongeren die vóór 2003 bij Zandbergen woonden of thuis hulp van Zandbergen hebben gekregen, worden gevraagd hun ervaringen te delen. Indien gewenst kan dit anoniem. Ze vragen de jongeren van toen te reageren die verbleven op de locaties als het Orthuis, Treekerbergje, Korhoen, Zandwijk, Huize Ingeborg, Scheltemalaan, Paladijnenweg, Hermelijn- of Posteleinvlinder of hulp thuis kregen.

Het verkenningsteam wordt geleid door oud-voorzitter Raad van Toezicht John Elffers in samenwerking met Rob Hartings, bestuurder van Zandbergen. ,,In deze tijd van veranderingen in de jeugdzorg, is het goed ervaringsdeskundigen te horen. Wat vinden zij belangrijk?", zegt Elffers. De verkenning bestaat uit persoonlijke interviews. De ervaringsverhalen worden gepubliceerd in een boek dat in het jubileumjaar 2014 verschijnt. Deelnemers aan het onderzoek ontvangen een exemplaar.

Wie deel wil nemen kan contact opnemen met de coördinator Aswin van der Linde via hoegaathetnumetje@youkejeugd.nl, tel. 06-41018192 of www.youkejeugd.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie