Waterpoloheren SG Amersfoort laten punten liggen

9 december 2013 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - De waterpoloheren van SG Amersfoort speelden afgelopen zaterdag in eigen huis gelijk tegen Oceanus. Na vier speelperioden stond er een eindstand van 10-10 op het scorebord en gingen er voor de Amersfoorters eigenlijk punten verloren.

Aanvankelijk leek de ploeg van trainer Jeroen Kers relatief eenvoudig de winstpunten in Amersfoort te houden, waarbij SGA in de tweede periode uitliep naar een 8-5 voorsprong. Een reeks onbegrijpelijke beslissingen van de scheidsrechter zorgde vervolgens voor een karrenvracht aan persoonlijke fouten en tegendoelpunten aan Amersfoortse zijde. Uiteindelijk kon de ploeg opgelucht ademhalen dat Bas Bosman de gelijkmaker scoorde. Jeroen Kers:" Natuurlijk hadden we de voorsprong niet mogen weggeven. Ik geef eigenlijk nooit af op scheidsrechters, maar nu hadden zij zeker invloed op de eindstand."

AZPC - Dordrecht

Zonder de geschorste Lars van der Laan behaalde waterpolo eredivisionist AZ&PC een fraai gelijkspel in de lastige uitwedstrijd tegen Dordrecht (12-12). Na een goede eerste periode en een mindere tweede periode bleef de wedstrijd verder in balans. Doelpunten AZ&PC: Sebastiaan van Mil 4, Jan-Willem Slaghuis 3, BeroRusz 2, NorbiNagy, Quno Post en Mark Janssen allen 1.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie