Winst voor rugbyers rc Eemland

9 december 2013 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT- Na een tiental weken niet meer in eigen huis te hebben gespeeld, was het afgelopen zaterdag bomvol op sportpark Bokkeduinen voor de thuiswedstrijd van ereklasser rc Eemland tegen rc Waterland.

De thuisploeg wilde het publiek laten zien dat ze blijven strijden om de zo begeerde zesde positie, die recht geeft op deelname aan de playoff's om het landskampioenschap. De Amersfoortse formatie begon dan ook direct voortvarend en zette tegenstander Waterland vanaf het eerste fluitsignaal onder zware druk. Binnen enkele tellen moest Waterland al aan de noodrem trekken en kregen de Amersfoorters een penalty kick toebedeeld. Specialist Jost de Graaf had daar ook nu weer geen enkele moeite mee, wat Eemland op een 3-0 voorsprong bracht.

Alhoewel Eemland de sterke ploeg uit Purmerend onder druk bleef zetten, hield Waterland de linies gesloten en wist na een kwartier op gelijke hoogte te komen (3-3). Ondanks een op dat moment licht overwicht van Waterland, wist wederom Jost de Graaf Eemland naar een 6-3 voorsprong te kicken. Maar nog voor het rustsignaal trokken de gasten uit Purmerend de stand weer gelijk en werd er gerust met een 6-6 tussenstand.

In de tweede helft werd er door beide ploegen gestreden voor ieder meter en kwam Eemland via de Graaf op een 9-6 voorsprong. Maar een try van Waterland in de hoek van het veld betekende de 9-11 achterstand voor de hard werkende thuisploeg. En wie anders dan Jost de Graaf zorgde vervolgens met twee goed benutte penalty kicks voor de 15-11 voorspong van de thuisploeg. Bij Waterland dat er alles aan deed om dichterbij te komen, vloeiden geleidelijk aan de krachten weg en was het in de slotfase van de wedstrijd Johann du Plessis die de beslissende try wist te drukken voor Eemland. Dat betekende een 22-11 eindstand en een stapje dichter bij het te bereiken doel.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie