MIA delft onderspit tegen koploper Pernix

9 december 2013 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - De korfballers van MIA spelen tot nu toe een goed seizoen en bivakkeren momenteel op een tweede plaats. Om nog kans te maken op het kampioenschap (zaal) moesten de Amersfoorters afgelopen zaterdag winnen van concurrent en koploper Pernix. Deze Leidse ploeg veegde tot nu toe de meeste tegenstanders van het veld met scores van 25 tot 30 doelpunten.

MIA kon de schade weliswaar beperkt houden, maar verloor toch met 19-15. Thuisploeg Pernix begon fel aan de wedstrijd en liep al in korte tijd uit naar een 4-1 voorsprong. Met vooral veel inzet probeerde MIA zich terug te vechten in de wedstrijd, maar kwam helaas weinig tot scoren. Na een eerste helft die vooral gekenmerkt werd door een regen aan strafworpen en vrije ballen, keek MIA dan ook met de rust tegen een 9-5 achterstand aan. Vanaf het begin van de tweede helft zaten de MIAnezen direct meer in de wedstrijd en werden er ook enkele goede velddoelpunten gemaakt. Invaller Anne de Haan stond daarbij op scherp en tilde met een aantal fraaie doelpunten de score voor MIA omhoog. Maar het bleek te laat om de achterstand op Pernix helemaal weg te werken. Door dit verlies staat MIA nu op een gedeelde tweede plaats met vier punten achterstand op koploper Pernix.