6 december 2013 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Cornelia de Haas-van der Toom werd op woensdag 11 december precies 100 jaar. Burgemeester Lucas Bolsius brengt haar op die dag een felicitatiebezoek.

Mevrouw De Haas-van der Toom is geboren op 11-12-1913 in Maarssen. Zij groeide daarna op in en rondom Tienhoven. Vervolgens kwam ze met haar ouders te wonen in Soesterberg. In die periode werkte ze bij de firma Top (chocolaterie en sigarettenzaak) en leerde zij haar echtgenoot Gerrit de Haas kennen die als buschauffeur vaak bij de halte van de firma stopte. Zij zijn in 1934 getrouwd. Mevrouw De Haas-van der Toom heeft drie dochters en twee zonen gekregen. Later heeft zij vier kleinkinderen gekregen.

Na Soesterberg heeft mevrouw De Haas-van der Toom in Amersfoort, Den Helder, Amersfoort en Zuid-Frankrijk gewoond, alvorens weer terug te komen naar Amersfoort. Zij heeft ook veel tijd doorgebracht in Friesland.

Vroeger waren de hobby’s van mevrouw De Haas-van der Toom toneelspelen, bridgen en op latere leeftijd vissen aan de Dokkumer Ee in Friesland. Tevens was zij vroeger gek op haar honden.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie