5 december 2013 om 00:00 Nieuws

woensdag 11 december

Ruud Breuls en Alexander Beets

20.30 uur, De Observant, jazz

Alexander Beets nodigt deze avond trompettist Ruud Breuls uit op het podium van Stadscafé de Observant. Hij wordt algemeen beschouwd als een van de beste jazz-trompettisten in Europa en speelt in diverse formaties, waaronder het Metropole Orkest.

Acoustic Wednesday: De Hoek

21.00 uur, Café Miles, singer-songwriter

De Hoek dicht het gat tussen Nick en Simon en de Velvet Underground. Centraal in die muzikale spreidstand staan twee Nederlandstalige zangers met akoestische gitaren.

donderdag 12 december

Christmas with Anúna, A whisper of paradise

20.15 uur, de Flint, Ierse muziek

Na de successen van de afgelopen jaren doet het Ierse topkoor Anúna ook eind 2013 de Flint aan met een kerstconcert. Klassiekers als ‘Silent Night’ worden afgewisseld met sfeervolle, traditionele liedjes en eigentijds werk.

Thursday Night Live: Grant

21.00 uur, Café Miles, soul/motown

Nederland is een Soul/Motown act rijker! Jared Grant en zijn kompanen halen de mosterd uit die geweldige tijd in de jaren '70, en steken het in de meest moderne jas.

Trots

22.00 uur, ’t Nonnetje, poprock/dansbare covers

Eén van de beste coverbands van Nederland. Dansbare muziek met vierstemmige zang. Van Robin Thicke en Daft Punk tot The Police, Queen en U2. Het weekend begint in Amersfoort op donderdag.

vrijdag 13 december

Friday Night Session

23.00 uur, Café Miles, pop

Begin je weekend goed met de leukste covers door de beste jonge sessiemuzikanten van Nederland. En zelf meedoen kan ook nog.

De Staat plus Ian Clement (solo)

20:30 uur, Podium De Kelder

Gewapend met een nieuw album en een clubtour dat als een speer gaat zijn de mannen van De Staat terug in Amersfoort. Deze show is al uitverkocht.

zaterdag 14 december

Fuel

23:00 uur, Podium De Kelder

Vast housefeest georganiseerd door Het Klassiek, met deze editie een vier uur durende set van niemand minder dan Olivier Weiter.

KingoftheWorld

21.30 uur, Café de Noot, blues, entree 15 euro

Het debuutalbum 'Can’t Go Home' van KingoftheWorld, de nieuwe band rond voormalig Cuby and The Blizzards gitarist Erwin Java en Normaal-drummer Fokke de Jong, vond al snel z'n weg naar de Alternative Top-30 albumlijst. De berg ervaring van de vier bandleden zijn live een genot om te zien.

Saturday Night Special: Dj Noir en Dj Blanc

22.00 uur, Café Miles, jazzy beats

Illuster Frans dj-duo Noir et Blanc zorgen voor de heerlijkste Franse vibes met hun St Germain-achtige klanken.

Salsa aan de Eem, The Party

22.00 uur, Zandfoort aan de Eem, Dansavond

Naast onze wekelijkse donderdagavond salsa, organiseren we iedere derde zaterdagavond van de maand een spetterend salsa feest: Salsa aan de Eem, the party.

zondag 15 december

Niki Jacobs en band, Grensverhalen

16.00 uur, De Lieve Vrouw

Unieke mix van Joodse soul, pop, jazz en Amerikaanse folk.

Jazzy Sunday Afternoon: Bigband On The Move

15.00, Café Miles, jazz

Maak plaats voor Amersfoort’s enige echte Bigband On The Move! Met aansluitend om 17.00 uur de Jazz Jam onder leiding van Jasper Lekkerkerk (meedoen mag).

maandag 16 december

Monday Miles met Peter Rip

19.00, Café Miles, entertainment

Zanger, entertainer, dj én host Peter Rip maakt er elke maandagavond een feest van in Miles.

dinsdag 17 december

Open Podium, # OP @Nonnetje Live

21.30 uur, ‘t Nonnetje |open podium

Opgeven via livemuziek@nonnetje.nl.

woensdag 18 december

Duo Thaleia

12.30 uur, St. Aegtenkapel, klassiek

Het muzikale duo Thaleia geeft regelmatig concerten door het hele land. Nu spelen ze voor het eerst in de St. Aegtenkapel met zijn schitterende akoestiek en ambiance. Tijdens dit concert eren ze componist Matthijs Vermeulen.

Acoustic Wednesday: Open Mic

21.00 uur, Café Miles, singer-songwriter

Na een geslaagde novembereditie is ook deze derde woensdagavond van de maand Café Miles the place to be voor alle Amersfoortse singer-songwriter talenten en akoestische acts.

Sambayá

20.30 uur, De Observant, latin

De composities van gitarist Miguel Rubio staan bij Sambayá bol van aanstekelijke Braziliaanse ritmes, beïnvloed door pop en jazz. Je hoort invloeden van Tom Jobim en Egberto Gismonti. Hij wordt begeleid door Rafael Morales, Luis Mora en Rodrigo Parejos.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie