Kerstconcert door Ierse Anúna in de Flint

5 december 2013 om 00:00 Nieuws

DE FLINT - Sinds 2006 bezoekt het populaire Ierse koor Anúna jaarlijks ons land. Componist, koorleider en tenor Michael McGlynn heeft een magische, spirituele klank gecreëerd die wereldwijd voor enthousiaste reacties zorgt. Op 12 december is het kerstconcert 'Christmas with Anúna - A Whisper of Paradise' te zien in de Flint.

De muziek van Anúna is subtiel en krachtig als engelenzang, harmonieus en sfeervol. In een ontspannen sfeer wisselt het koor moeiteloos van Engels naar Iers, Latijns en Oud-Spaans, van de Middeleeuwen naar nu. Humor, diepgang en vrolijkheid wisselen elkaar af, en Anúna brengt het publiek echt in de kerstsferen.

Anúna verzorgde optredens met onder meer Barry Manilow en Sinéad O'Connor en mag U2 voorman Bono tot hun fans rekenen. Het koor bestaat uit zesendertig leden maar gaat altijd met twaalf leden op tournee. Hoewel de basis van het repertoire oude Keltische muziek is, probeert McGlynn die voor een groot publiek toegankelijk te maken. Dat hij daarin is geslaagd bewijst de wereldwijde waardering bij een zowel jong als oud publiek.

Kaarten voor 'Christmas with Anúna' zijn op www.deflint.nl te bestellen. Telefonisch bestellen kan op maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur, tel. 033-4229229.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie