Buitengewoon Zorgzaam van start in Vathorst

5 december 2013 om 00:00 Nieuws

VATHORST - Twee zorgpartijen, een kindercentrum en een kerk tekenen dinsdag 10 december een bijzondere overeenkomsten voor het project Buitengewoon Zorgzaam in Vathorst. Accolade Zorggroep, Stichting Sprank, Kindercentrum Bzzzonder en Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt willen in het centrum van de nieuwbouwwijk Vathorst onder één dak verder.

Woningcorporatie de Alliantie neemt het gebouw waarin het concept Buitengewoon Zorgzaam gehuisvest wordt 'turn key' af van bouwer Lithos, om het vervolgens te verhuren aan de samenwerkende (zorg)partijen. Ondanks de economische zware tijden blijft de Alliantie daarmee investeren in Vathorst.

In deze samenwerking wordt niet alleen de ruimte van het gebouw praktisch gedeeld. Belangrijker is volgens de partners de ontmoeting tussen oud en jong, tussen mensen met en zonder beperking. Kortom: een huis in Vathorst waar iedereen welkom is. Op de locatie naast het winkelcentrum wordt volgend jaar begonnen met de bouw, maar de ontwikkeling is al veel eerder gestart.

Initiatiefnemer Michiel van Rennes van Bzzzonder: ,,Op de meest centrale plek van Vathorst, naast het winkelcentrum, komt straks een plek waar iedereen welkom is. De één woont hier, de ander komt langs voor kopje koffie of de kinderopvang. Ieder mens, met of zonder zorgbehoefte, is hier welkom en kan in Buitengewoon Zorgzaam een plekje vinden en volwaardig mee doen."

De partijen die aan het project deelnemen, zijn Accolade Zorggroep (ouderen en mensen met niet-aangeboren hersenletsel), Stichting Sprank (begeleiding voor mensen met een verstandelijke beperking), Kindercentrum Bzzzonder (kinderdagopvang en meer) en de Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt in Vathorst, een kerk met ruim 750 leden in de wijk.

OBV Vathorst is blij met de komst van Buitengewoon Zorgzaam als afronding van het eerste deel van het winkelcentrum en heeft het mede gefaciliteerd om dit mogelijk te maken.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie