Winkelcentrum Vathorst gevat in kerstsfeer

5 december 2013 om 00:00 Nieuws

VATHORST - Voor aanstaande zaterdag wordt gehoopt op sneeuw. Desalniettemin zal de Winterfair in winkelcentrum Vathorst dan voor het alweer vierde achtereenvolgende jaar gehuld zijn in een intieme kerstsfeer. Een verrukking voor de winkelaars uit het nabije woongebied en daarbuiten. En voor de kinderen. Want de winterse verrassing is hier, te midden van de pittoreske geveltjes, al gestart met een heuse ijsbaan.

Saamhorigheid en samenwerken zijn de rotsvaste bestanddelen waarmee winkeliersvereniging Winkelcentrum Vathorst elk jaar tal van gezellige evenementen organiseert. „Voor elk seizoen hebben we minstens een activiteit voor de winkelaar op het programma staan", weet Jeroen Brandsen. Sinds de eerste oplevering van de winkelpanden hanteert hij de voorzittershamer van deze winkeliersvereniging. „Albert Heijn en mijn Primera-winkel waren destijds de eerste die de deuren openden", aldus Brandsen. „De voorspelling dat dit winkelcentrum in een relatief korte tijdspanne succesvol zou zijn, is helemaal uitgekomen. En niet alleen de winkelaar uit Vathorst heeft dit winkelgebied gevonden. Dankzij het gevarieerde aanbod komen hier ook consumenten uit andere stadsdelen en zelfs uit Nijkerk. En met de Jumbo-vestiging die hier net is geopend, zal de reuring alleen maar toenemen. Ter gelegenheid van deze opening kan overigens tot 15 december volop worden geschaatst op de ijsbaan die midden op het winkelplein is aangelegd. IJspret is dus verzekerd op onze Winterfair die op zaterdag 14 december wordt uitgerold. Dankzij de gebundelde kracht van liefst 36 winkeliers wordt het weer een Winterfair die de vorige edities zeer zeker gaan overtreffen."

Uiteraard heeft elke winkel hier in Vathorst een verrassing in petto in de vorm van een aanbieding of anderszins. Maar er is volgens Brandsen natuurlijk veel meer te beleven. „Op het plein komen circa tachtig kramen. Let wel, de producten die deze ondernemers uit Vathorst uitstallen zijn wel winter gerelateerd, zoals kerstbomen, huisverzorging of wat al niet meer. En vanzelfsprekend zal de organisatie van de inmiddels traditionele nieuwjaarsduik niet ontbreken. Vorig jaar waagden op 1 januari ongeveer 250 mensen zich aan een duik in het ijskoude water van recreatiecentrum Overbosch. Dit jaar probeert de organisatie dit getal te overtreffen. Zover is het nog niet. Eerst kunnen de winkelaars genieten van de warmte en gezelligheid op de Winterfair in Winkelcentrum Vathorst, dat opgeluisterd wordt door levende muziek van verschillende zangkoren. Er is zelfs een optreden van een dj. Kortom, iedereen kan komende zaterdag zijn of haar - Kerst - licht opsteken in Winkelcentrum Vathorst."

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie