Viaduct Hogekwartier heet 'de Verbinding'

5 december 2013 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Inwoners hebben de nieuwe naam bedacht. Zij reageerden op een oproep om een nieuwe naam te bedenken voor het viaduct over de Hogeweg. Uit 115 suggesties is door de commissie straatnamen van de gemeente Amersfoort een naam gekozen en voorgelegd aan het college van burgemeester en wethouders. Het college heeft de naam op dinsdag 3 december goedgekeurd.

Aan beide zijden van de Hogeweg komt een nieuw stadskwartier: het Hogekwartier. De Hogeweg loopt daar precies midden door. Om te voorkomen dat deze belangrijke toegangsweg het Hogekwartier door midden snijdt, is het viaduct aangelegd. Deze dwarsverbinding zorgt ervoor dat bewoners eenvoudig en veilig van de ene wijk naar de andere kunnen komen. Om het viaduct te kunnen aanleggen is een deel van de Hogeweg verdiept; het verkeer rijdt daar door een tunnel. Het viaduct en de tunnel zijn officieel opgeleverd op 25 september.

Het Hogekwartier ondergaat een complete verandering. Er komt een nieuwe buurt met circa achthonderd nieuwe woningen, een zwembad en sportvoorzieningen. Woningcorporatie de Alliantie werkt samen met de gemeente aan de ontwikkeling van het gebied. Het Hogekwartier is onderdeel van het programma Amersfoort Vernieuwt.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie