Meer soorten detailhandel aan rand van de stad

4 december 2013 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - De gemeente Amersfoort werkt aan een geactualiseerde versie van de nota Detailhandel. In de vernieuwde nota stelt het college een flexibeler beleid voor, bijvoorbeeld in de winkelgebieden aan de rand van de stad. Daar zou dan ruimte komen voor een aantal nieuwe winkelbranches. Het concept van deze nota is op 3 december 2013 openbaar gemaakt. Tot 9 januari 2014 is het mogelijk om een inspraakreactie te geven.

Het college wil met het vernieuwde beleid de randvoorwaarden scheppen voor een zo goed mogelijk voorzieningenniveau in Amersfoort. De wensen en behoeften van de consument vormen daarbij het uitgangspunt.

In basis blijft de detailhandelsstructuur zoals hij nu is: een kernwinkelgebied (binnenstad, Eemplein en Oppidium), de wijkwinkelcentra en enkele perifere winkelgebieden. Het kernwinkelgebied en de wijkwinkelcentra zijn belangrijk voor recreatief winkelen en de dagelijkse aankopen. De winkels in de periferie zijn voor aankopen die niet dagelijks/wekelijks nodig zijn.

Nieuw initiatief

Het college stelt voor om meer soorten winkels toe te staan in de winkelgebieden aan de rand van de stad. Naast de bestaande 'perifere branches' (auto's, bouwmarkten, winkels voor keukens en sanitair, tuincentra, woninginrichting) stelt het college in de conceptnota voor dat ook sportwinkels, fietsenzaken, elektronicawinkels, wit- en bruingoedwinkels zich daar onder bepaalde voorwaarden mogen vestigen.

Overleg

Op 16 december gaat de gemeente met de winkeliersverenigingen in overleg over de nota, tijdens een extra bestuurlijk overleg Detailhandel. Tot en met 9 januari kan iedereen (ook andere partijen en belanghebbenden) een reactie geven, schriftelijk of via e-mail. In het begin van 2014 bespreekt het college het detailhandelsbeleid en de nota met de gemeenteraad.

De conceptversie van de Nota Detailhandel 2014 is te downloaden via www.amersfoort.nl/detailhandel.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie