Welzin zoekt vrijwilligers voor Vriendenkringen

4 december 2013 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Dolgraag willen ze iets gezelligs met vrienden doen, maar toch zitten ze elke avond na het werk thuis op de bank. Voor veel mensen met een licht verstandelijke beperking zijn vriendschappen niet vanzelfsprekend. Vanaf januari kunnen zij in Amersfoort terecht bij Vriendenkringen, groepjes van ongeveer vijf personen die samen leuke activiteiten ondernemen. Welzin zoekt vrijwilligers die zo'n Vriendenkring willen begeleiden.

,,Zonder de Vriendenkring ga ik nergens naar toe, heb ik geen vrienden en zit ik elke avond thuis. Maar dat is veranderd nu ik een Vriendenkring heb", zegt een deelneemster aan het project elders in het land. Door een licht verstandelijke beperking lukte het haar zelf niet om vrienden te maken. Het project Vriendenkringen van MEE was precies het duwtje in de rug dat zij nodig had.

Sociaal Netwerk

,,De deelnemers van de Vriendenkringen wonen veelal zelfstandig, hebben meestal een baan en soms ook een rijbewijs", zegt de coördinator van MEE. ,,Ze hebben alleen geen sociaal netwerk om zich heen, omdat zij moeite hebben met het sluiten en onderhouden van vriendschappen. De Vriendenkringen bieden hen de kans om nieuwe vrienden te maken. Elke Vriendenkring wordt door twee vrijwilligers ondersteund."

Een vrijwilliger is de verbindende factor. Deze moet helpen om af te spreken, is erbij en houdt een oogje in het zeil. Het kost volgens Welzin niet veel tijd en de vrijwilliger spreekt met de groep af wanneer het hem of haar uitkomt. Minimaal eenmaal per maand is diegene aanwezig bij een activiteit van de Vriendenkring, zoals een film kijken, bowlen, spelletjes doen of uitgaan.

Informatiebijeenkomst

Voor belangstellenden, die meer willen weten over het vrijwilligerswerk bij de Vriendenkringen, vindt er bij Welzin een informatiebijeenkomst plaats op vrijdag 17 januari, tussen 19.30 en 21.00 uur (inloop vanaf 19.15 uur), in de locatie APWC, aan de Keerkring 11. Aanmelden kan via anne.tuk@welzin.nl of tel. 033-4692469.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie