Lenaert Nicasiusspeld voor Mary Buckle

4 december 2013 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Mary Buckle, vrijwilligster in de binnenstad, ontving woensdag 4 december de Lenaert Nicasiusspeld uit handen van wethouder Pim van den Berg. Dit gebeurde tijdens een feestelijke bijeenkomst ter gelegenheid van haar zestig jaar wonen in Nederland, waarvan een groot deel in Amersfoort. Zij ontving de waardering voor haar grote inzet voor haar omgeving en de stad Amersfoort.

Mary Buckle (1929) is van Engelse komaf en woont dit jaar zestig jaar in Nederland. Zij is erg betrokken bij de stad. Haar zorg voor de omgeving en deelname aan diverse activiteiten maakt haar tot een voorbeeld en inspiratiebron voor anderen. Waar mogelijk legt zij verbindingen in de stad en vervult zij een brugfunctie voor Engelsen in Nederland. Zij draagt haar enthousiasme over aan anderen.

Als een van de initiatiefnemers van een Centraal Wonen Project (1976-1984) zette zij zich in voor Het Hallehuis in Schothorst. In 1984 verhuisde zij naar het Hallehuis en verzorgde lange tijd een medebewoonster.

Bij een woongroep voor ouderen aan de Bloemendalse Buitenkade (1991-1999) was zij actief als notuliste tijdens bewonersvergaderingen, vrijwilligster in de tuingroep en zorgde zij voor oudere medebewoners. Aan de Coninckstraat nam zij tien jaar lang de gemeenschappelijke tuin onder haar hoede.

Zij gaf Nederlandse les aan nieuwkomers en sloot zich in 1993 tien jaar lang aan bij de British Club Amersfoort, enkele jaren in de functie van secretaris. Ze is actief in het buurtbeheer en doet mee aan diverse binnenstadsactiviteiten zoals City Faces, het Humanistisch café en het Architectuur café.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie