Bolsius: Stad heeft stabiel stadsbestuur nodig

3 december 2013 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Burgemeester Lucas Bolsius betreurt de besluiten van wethouder Rob van Muilekom en PvdA-fractievoorzitter Edwin Hinloopen om hun functies neer te leggen. Dat heeft hij dinsdagavond in een verklaring laten weten.

Bolsius: ,,Ik heb Rob van Muilekom de afgelopen jaren leren kennen als een integer en authentiek bestuurder en politicus. Edwin Hinloopen heeft zich sinds begin dit jaar met overtuiging ingezet als fractievoorzitter. Beiden met hart voor de mensen in de stad. Met het aantreden van dit college in februari 2013 was de verwachting dat de betrokken fracties en wethouders in stabiele omstandigheden uitvoering konden geven aan de afspraken in het coalitieakkoord. De afgelopen weken was het tegenovergestelde aan de orde: politieke onrust binnen de PvdA als gevolg van een diepmenselijk drama."

,,Onze stad heeft een stabiel stadsbestuur nodig, dat de moeilijke beslissingen kan nemen die in de lokale politiek aan de orde zijn. Ik spreek het vertrouwen en de wens uit dat alle betrokkenen zich de komende maanden inspannen om hieraan bij te dragen. De gemeenteraadsverkiezingen op 19 maart 2014 zullen een nieuwe fase inluiden, wanneer inwoners van de stad door het uitbrengen van hun stem een nieuwe basis leggen voor de lokale democratie in Amersfoort."

Naar aanleiding van onderzoek naar de verdwenen gelden van de spaarrekening van de Stichting PvdA Amersfoort Aktief, besloot ook afdelingsvoorzitter Marjet van Baggum haar functie neer te leggen en trok voormalig afdelingsvoorzitter Wanda Dijkstra haar kandidatuur voor het lijsttrekkerschap in.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie