Meeste inbraken in Liendert en Zielhorst

2 december 2013 om 00:00 Nieuws

Eemland - In de afgelopen week werd in de gemeente Amersfoort 25 keer ingebroken. De meeste inbraken vonden plaats in de wijken Kruiskamp en Zielhorst. In 12 gevallen betrof het een poging. De meest gebruikte manier is het openbreken van ramen en deuren aan de achterzijde van de woning. Tien (pogingen)inbraak vonden plaats in het weekend, vooral op zaterdagavonden.

Er zijn vorige week week vier personen aangehouden op verdenking van gepleegde inbraken. Drie mannen uit Amersfoort van 18, 19 en 20 jaar werden na onderzoek aangehouden voor betrokkenheid bij een gepleegde inbraak in Amersfoort op 27 oktober 2013. Een 40-jarige verdachte uit Amersfoort werd aangehouden op verdenking van een insluiping in Soesterberg in augustus.

De dagen worden korter. Dat geeft inbrekers langer de kans om onopgemerkt hun gang te gaan. In deze periode wordt in Nederland - en dus ook in het gebied Eemland - vaker ingebroken dan gemiddeld. De politie houdt extra toezicht in de wijken of buurten waar het aantal (pogingen) inbraken toeneemt om de pakkans van inbrekers te vergroten.

Een inbraak kan iedereen overkomen en de impact van een inbraak kan bijzonder groot zijn. Bent u thuis, blijf dan goed opletten in uw buurt. Ziet u iemand in de straat die er wellicht niet thuishoort en bijvoorbeeld bij huizen naar binnen kijkt of op de uitkijk lijkt te staan? Spreek diegene eens aan of bel 1-1-2. Door uw aanwezigheid en alertheid worden potentiële inbrekers ontmoedigd en voorkomt u wellicht een inbraak bij u of bij uw buren.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie