Forza Hoogland sterkste in stadsderby

2 december 2013 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - De volleybalheren van Office Extensions Forza Hoogland waren afgelopen vrijdag de sterksten in de stadsderby tegen het tweede team van AVV Keistad (einduitslag 1-3). Beide ploegen stonden voor aanvang van dit treffen exact gelijk op de ranglijst in de derde divisie, wat een spannende strijd beloofde te gaan worden.

En die verwachting werd helemaal bewaarheid. De eerste set leek voor Hoogland vrij gemakkelijk te verlopen. Met degelijk spel en zonder al te veel fouten stond er halverwege de set een 12-16 voorsprong op het scorebord. Maar geleidelijk aan knokte Keistad zich terug in de wedstrijd wat uiteindelijk resulteerde in een toch nog benauwde 23-25 setstand in het voordeel van Forza. In de tweede set namen de Keistad heren het voortouw en kwamen met name door hun routiniers op een 7-5 voorsprong. Maar Hoogland nam vervolgens het initiatief in de set over en wist er op de valreep wederom een uitermate benauwde 23-25 setwinst uit te slepen.

Bij Forza Hoogland was de servicepass goed verzorgd met als uitblinker Robert Oonk. Daarnaast was gedegen teamwork een van de sterke punten bij Hoogland. In de derde set werd een 3-0 achterstand omgebogen in een 4-8 voorsprong die vervolgens ook niet meer in gevaar kwam. Met 22-25 ging derhalve ook die derde set naar Forza Hoogland. In het vierde bedrijf ging het aardig gelijk op en wist geen van beide ploegen een definitief gat te slaan. Uiteindelijk was het gastheer Keistad die er met de setwinst vandoor ging (24-26) en daarmee in ieder geval de eer wist te redden. Dat betekende een einduitslag van 1-3 voor de gasten uit Hoogland.

De promovendus kent inmiddels een goede reeks wedstrijden en staat momenteel op een verdienstelijke vijfde positie op de ranglijst van de volleybal derde divisie. Komende zaterdag in sporthal Nieuwland de streekderby tegen A.G.A..V.S uit Soesterberg.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie