Nuttige overwinning BC Amersfoort

2 december 2013 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Badminton eredivisionist en regerend landslampioen BC Amersfoort behaalde afgelopen zaterdag een nuttige en vrij eenvoudige overwinning op Victoria uit en in Hoensbroek. BCA coach Joéli Residay ging in deze wedstrijd voor een optimaal resultaat teneinde de aansluiting met de eredivisie top drie te behouden.

Als invalster werd weer een beroep gedaan op BCA jeugdspeelster Debora Jille die een prima invalbeurt op de mat legde. Alhoewel zij haar single verloor ven de geroutineerde Jessie van Wijk, behaalde zij samen met Freek Golinski in het mixed dubbelspel een belangrijk punt voor haar ploeg. In de mannen enkelspelen behaalden zowel Edwin Ekiring als ook Michael Fowke een fraaie overwinning en boekte Gayle Mahulette in haar single een regelmatige overwinning op Mireille van Daal.

De dubbelspelen leverden voor BCA nauwelijks problemen op en brachten twee punten in het laatje van Amersfoort. Alhoewel er van beide mixed dubbelspelen een verloren ging, werd het uiteindelijk een op alle fronten verdiende 2-6 overwinning voor BC Amersfoort. Door deze winstpartij behield Amersfoort de derde plaats op de ranglijst met daarbij een riant uitzicht op een plaats in de zo belangrijke play off's (eerste vier).

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie