Nationale Veldrit Amersfoort

2 december 2013 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Wielervereniging Eemland houdt zaterdag 7 december de 34ste Nationale Veldrit van Amersfoort in het Bos Birkhoven.

In 2012 moest de organisatie op vrijdag de parcoursopbouw staken vanwege sneeuwalarm. Er viel de dag voor de geplande wedstrijd zoveel sneeuw, dat afbrekende takken een groot gevaar vormden voor de vrijwilligers die altijd het parcours opbouwen in de middag voorafgaand aan de wedstrijd. Gelukkig kunnen ze ook dit jaar weer melden, dat ze de volle medewerking hebben gehad van de boswachter Martijn van Stichting Het Utrechts Landschap.

In deze 34ste editie van dit wielerfestijn komen alle amateur categorieën aan de start met uitzondering van de jeugd. Vanaf 11.00 uur is er elk uur een start, terwijl de Elites en Beloften de hekkensluiters zijn en om 15.00 uur hun wedstrijd over een uur zullen beginnen.

Er is weer een mooi deelnemersveld van ruim 150 renners en rensters uit het hele land. Maar er starten ook weer veel regionale kanshebbers, waaronder wv Eemland leden zoals Teun van den Burg uit Baarn en Districtskampioen Raphaël Spier uit Hilversum beide in de categorie Beloften. Al met al verwachten we weer een mooie dag wielersport, met snert en warme worst, waar het publiek weer gratis van toegang heeft.

wv Eemland

Wielervereniging Eemland is met een kleine driehonderd leden en tweehonderd licentiehouders één van de grootste wielerverenigingen van midden Nederland. De meeste van deze leden zijn woonachtig in een straal van 50 kilometer rondom Amersfoort, maar er zijn ook leden met een internationale licentie. Zij zijn actief op de weg, in het veld, op de baan en in mountainbikewedstrijden.

De vereniging richt zich voornamelijk op de breedtesport, maar doorstroming naar topsport wordt zeker ondersteund. In de afgelopen jaren kwamen daar telkens één of meer nationale kampioenen uit voort, in de verschillende disciplines. Wedstrijden die jaarlijks door hen met behulp van vele vrijwilligers georganiseerd worden zijn onder andere: de Jeugdronde Amersfoort, de Ronde van Klein Zwitserland, de Ronde van Barneveld, Hartje Baarn, De Wielerronde van Scherpenzeel, de Rabobank Amersfoort Groeistad Klassieker en de Nationale Veldrit Amersfoort.

Videobeelden van 2006 staan op de site www.wveemland.nl, evenals meer informatie.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie