Trompettist Ruud Breuls in De Observant

29 november 2013 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - In Stadscafé de Observant staan tweewekelijk de leukste jazz- en latinbands op het podium. De programmering komt tot stand in samenwerking met de festivals Rabobank Amersfoort Jazz en Dias Latinos.

Voor woensdag 11 december heeft Alexander Beets (tenorsaxofonist en tevens festivaldirecteur Rabobank Amersfoort Jazz) trompettist Ruud Breuls uitgenodigd om samen met hem het podium te betreden.

Alexander Beets begon zijn muzikale carrière in Groenlo, waar hij van zijn moeder muzieklessen kreeg op de piano en later ook op de klarinet. Hij ontdekte daarna de tenorsaxofoon welke zijn voorkeur bleek te hebben. Hoewel hij besloot beleids- en organisatiewetenschappen te studeren en niet naar het conservatorium te gaan heeft hij zich ontwikkeld tot een succesvol saxofonist.

Ruud Breuls is een van Nederlands meest gevraagde sessietrompettisten. Sinds 1996 is hij in vaste dienst bij het Metropole Orkest. Hij speelt er niet alleen in de trompetsectie, maar blaast ook alle solo's voor jazztrompet. Daarnaast maakt hij ook deel uit van de vaste bezettingen van het Jazz Orchestra of the Concertgebouw en het Dutch Jazz Orchestra. Het aantal platen waarop hij als studiomuzikant meespeelt, is nauwelijks te tellen.

De aanvangstijd van dit concert is 20:30 uur en de toegang is gratis. Op www.observant.nl staat de programmering van de komende weken.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie