D-Café spreekt over groene economie

28 november 2013 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Nederlanders voelen zich volgens D66 over het algemeen rijk en gelukkig. ,,We durven alweer na te denken over de fase na de economische crisis. Alleen doorgaan op dezelfde voet, met de huidige inrichting van de economie, is een slechte raadgever voor de toekomst. We moeten met z'n allen anders gaan denken en handelen, maar hoe doe je dat? Waar begin je en hoe krijg je alle partijen met de neuzen dezelfde kant op?"

Ook in Amersfoort zijn er diverse voorbeelden van de groene economie te vinden: zoals het streven naar een afvalloze stad en het voedselkollektief. Bedrijven als Smink, Pot, De Plus, maar ook instellingen zoals Beweging 3.0, scholen, kinderopvang, Dierenpark Amersfoort, Centrum voor Natuur en Milieu Educatie (CNME), kringloopwinkels en het Repaircafé proberen een voorbeeld in duurzaamheid te zijn.

Hierover gaat het D-Café Groene Economie op woensdag 4 december in Grand Café Halewijn. Het gesprek wordt gevoerd met Ineke Winkel van Platform Duurzaamheid Amersfoort, Lex Mellink van Eemstroom 033, Christine Raven en Dennis van Berkel. Ineke Winkel geeft voorafgaand aan het debat een korte presentatie.

Het D-café groen economie wordt woensdag 4 december gehouden om 20.00 uur in Grand Café Halewijn aan de Hof 14.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie