Recordaantal bezoekers VVV levert tonnen op

27 november 2013 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Een recordaantal van 70.000 mensen leverden dit jaar een bezoek aan de VVV Amersfoort, zo luidt de laatste prognose van het toeristenbureau. Uit onderzoek van de Erasmus Universiteit blijkt bovendien dat deze bezoekers Amersfoort bijna 370.000 euro aan extra inkomsten opleveren, meldt Rimme Mastebroek namens de stichting Citymarketing.

De Rotterdamse Erasmus Universiteit onderzocht in opdracht van VVV Nederland of consumenten die vooraf of tijdens hun dagje uit of weekendje weg de VVV raadplegen méér geld op hun bestemming uitgeven dan mensen die de VVV niet hebben bezocht. Het onderzoek toonde vervolgens aan dat consumenten die tijdens hun dagje uit of weekendje weg een bezoek aan een VVV-vestiging hebben gebracht, een bedrag van 5,26 euro per persoon per dag extra besteden. Gemiddeld besteden consumenten 49,08 euro per dag.

Lokale economie

Toegepast op de situatie in Amersfoort zou dit, gebaseerd op de laatste prognose van 70.000 bezoekers in 2013, betekenen dat de VVV de lokale economie een boost van bijna 370.000 euro geeft. Daarmee levert de VVV een belangrijke extra bijdrage aan de lokale (gastvrijheids)economie, aangezien deze extra bestedingen direct ten goede komen aan het toeristische en recreatieve bedrijfsleven.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie