Innovation Day draagt thema 'Groen, gezond en slim'

27 november 2013 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - 'Groen, gezond en slim' is het thema voor Innovation Day 2013 in De Nieuwe Stad op het Oliemolenkwartier in Amersfoort. Woensdag 11 december staat in het teken van ontmoeting, innovatieve projecten en interessante sprekers. Innovation Day gaat van start met een zaalprogramma, waarna de deelnemers uiteengaan in diverse subsessies en een netwerkmarkt. De dag wordt afgesloten met een plenaire sessie.

Wanneer is innovatie succesvol, wat is de relatie tussen creativiteit en innovatie en hoe kunnen kleine bedrijven een rol spelen bij innovatie zijn vragen waarop dagvoorzitter Jim Stolze (auteur, ondernemer en columnist) samen met sprekers een antwoord gaat zoeken.

Keynote spreker is Daniel Ropers van bol.com. Begonnen als online boekhandel is bol.com inmiddels uitgegroeid tot een pijler van de Nederlandse e-commerce industrie. Het bedrijf introduceert steeds nieuwe producten en diensten. Daniel Ropers vertelt over deze innovaties tijdens het ochtendprogramma. Andere sprekers zijn Wim van Rooijen en Jan Henk Bouman van Fountainheads. Zij nemen ondernemers mee in de wereld van Quantified Self, Augmented Reality, Innovatie en het belang van social business.

Subsessies

De middag wordt ingevuld met diverse subsessies. Tijdens deze sessies wordt er onder meer vanuit het thema 'slim' gekeken naar de ontwikkeling van diensteninnovatie en naar de 'do's en don'ts bij het inzetten van games. In het kader van 'groen' is er aandacht voor de circulaire economie in de bouw en duurzame oplossingen voor leegstand van kantoren. Het thema 'gezond' is onder andere vertegenwoordigd in de deelsessie over 'Wonen zonder Zorgen'.

De gemeente Amersfoort neemt de break-out 'Slim' voor haar rekening, en nodigt iedereen uit om daarbij aanwezig te zijn. In deze sessie presenteren ze de resultaten van de projecten Amersfoort Creatieve Stad, AmersfoortBreed en ontwikkeling van het Oliemolenkwartier als creatieve broedplaats. Zes ondernemers laten via het bekende PechaKucha format in 20 maal 20 seconden zien welke bijzondere initiatieven, producten en diensten er ontwikkeld zijn.

Duurzaamheidsprijs

De tweede plenaire sessie staat onder andere in het teken van de uitreiking van de Duurzaamheidsprijs. De prijs wordt uitgereikt door Herman Wijffels, hoogleraar duurzaamheid en maatschappelijke verandering aan de Universiteit Utrecht en verbonden aan het Utrecht Sustainability Institute.

Innovation Day 2013 is een initiatief van de gemeente Amersfoort en de Economic Board Utrecht en wordt mogelijk gemaakt door vele partners waaronder de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht en de Kamer van Koophandel Midden-Nederland. De dag is gratis te bezoeken. Meer informatie en aanmelden via www.innovationday2013.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie