Woninginbraken in de afgelopen week

26 november 2013 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - De politie telde 31 inbraken de afgelopen week in de stad. De meeste inbraken vonden plaats in de wijken Kruiskamp, Zielhorst en Dorrestein.

Van de 31 inbraken bleef het in veertien gevallen bij een poging. Bij zeventien inbraken zagen inbrekers kans om binnen te komen. Bij veertien inbraken werd geprobeerd om aan de achterzijde een raam of deur open te breken. In vijftien gevallen gebeurde dat aan de voorzijde. De dagen van de inbraken lopen uiteen, twaalf inbraken werden in de avonduren gepleegd.

Donkere dagen

De dagen worden korter. Dat geeft inbrekers langer de kans om onopgemerkt hun gang te gaan. In deze periode wordt in Nederland - en dus ook in het gebied Eemland - vaker ingebroken dan gemiddeld. De politie houdt extra toezicht in de wijken of buurten waar het aantal (pogingen) inbraken toeneemt om de pakkans te vergroten.

De poltie tipt inwoners om inbraken zoveel mogelijk tegen te gaan. ,,Een inbraak kan iedereen overkomen en de impact van een inbraak kan bijzonder groot zijn. Bent u thuis, blijf dan goed opletten in uw buurt. Ziet u iemand in de straat die er wellicht niet thuishoort en bijvoorbeeld bij huizen naar binnen kijkt of op de uitkijk lijkt te staan? Spreek diegene eens aan of bel 1-1-2. Door uw aanwezigheid en alertheid worden potentiële inbrekers ontmoedigd en voorkomt u wellicht een inbraak bij u of bij uw buren."

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie