Start handhaving fietsparkeren bij station Vathorst

26 november 2013 om 00:00 Nieuws

VATHORST - Verkeerd gestalde fietsen en brommers bij station Vathorst zorgen voor veel overlast. De gemeente Amersfoort gaat daarom vanaf 1 december verkeerd gestalde (brom)fietsen en scooters verwijderen. De eigenaar kan zijn verwijderde voertuig tegen betaling van vijftien euro ophalen bij het Fietsendepot aan de Vanadiumweg op bedrijventerrein Isselt.

Een schoon en veilig station, is volgens de gemeente ook een station waar fietsen, scooters en brommers goed gestald staan. De meeste mensen zetten hun voertuig op de juiste plaats. Toch staan er ook (brom)fietsen regelmatig verkeerd op het plein voor het station, waardoor voetgangers over de weg moeten om het station in te komen. Voor mensen met een handicap levert dat flinke problemen op.

De komende tijd informeert de gemeente de fietsers die hun fiets fout parkeren, dat zij dat - net als de meerderheid - hun fiets in het rek moet zetten. Daarna worden fietsen die buiten het rek staan weggehaald.

Verwijderde fiets ophalen

Verwijderde fietsen zijn op te halen bij het Fietsendepot aan de Vanadiumweg 26 (bedrijventerrein Isselt). Het fietsendepot is op werkdagen open tijdens kantooruren en op zaterdag tussen 10.00 en 12.00 uur. De fiets kan worden meegenomen na overlegging van de sleutel en tegen betaling van vijftien euro. Dit bedrag wordt verhoogd met opslagkosten als de fiets pas vier weken na ruiming wordt opgehaald. De fietsen worden maximaal dertien weken opgeslagen.

Voorkom fietsdiefstal

Bij station Vathorst worden helaas ook fietsen gestolen. Een juist gestalde fiets in het fietsrek verkleint de kans op diefstal, als de fiets met een ketting aan het rek vaststaat. Bevestig daarbij het frame van de fiets aan het vaste punt en liefst ook (een van) de wielen aan het frame. Bewaakte stallingen vormen uiteraard de beste garantie tegen fietsendiefstal. De NS verhuurt daarvoor fietskluizen. Op www.amersfoort.nl/fietsendiefstal staan nog meer tips om fietsendiefstal te voorkomen.

Bel 112 bij verdachte situaties en doe altijd aangifte bij de politie als een fiets is gestolen via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie