Enthousiast MIA ruim langs Oranje Nassau

25 november 2013 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Mede dankzij een andere veldbezetting en de rentree van Sebastiaan Bannink, wonnen de korfballers van MIA afgelopen zaterdag overtuigend van Oranje Nassau (22-11). Door de komst van Bannink en de nieuwe rol van Tigelaar kregen nu alle spelers kansen om te scoren, waardoor MIA op een ruime marge kon komen.

MIA startte vol overtuiging met veel doelpunten als resultaat. Willem Tigelaar nam hierbij het voortouw. Het in grote aantallen aanwezige thuispubliek werd een dynamische wedstrijd voorgeschoteld waarin met name spelplezier de hoofdmoot vormde. Oranje Nassau kon hier eigenlijk niets tegenover zetten. Op individueel niveau waren er wel enkele goede acties te vermelden, maar dat was zeker niet genoeg om aan te kunnen haken. In het tweede deel van de eerste helft vielen de doelpunten voor MIA wat minder makkelijk, wat een ruststand opleverde van 11-4. Hoewel het gat groot genoeg was, bleef het in de tweede helft lange tijd gelijk opgaan. Om en om scorend brachten beide ploegen de stand naar 14-8. Maar met vijf scores op rij voor de thuisploeg en het debuut van Niels Theeuwkens in de MIA formatie, was het over en uit voor Oranje Nassau, dat uiteindelijk met een 22-11 nederlaag naar huis werd gestuurd.