Donkere wolken boven De Posthoorn

20 november 2013 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - De tuchtcommissie van de KNVB district West 1 in Amsterdam heeft per mail aan de vertegenwoordigers van De Posthoorn en FC Hilversum verklaard dat de eerste elftallen van de genoemde verenigingen uit de derde klasse C bij de zaterdagamateurs verwijderd zullen worden. De bond volgt daarmee een streng beleid dat zij drie jaar geleden heeft ingezet om excessieve overtredingen op de Nederlandse velden voortaan zwaar te straffen.

door onze redactie

Aanleiding is een vechtpartij tussen twee spelers van beide verenigingen op zaterdag 9 november. Bovendien zouden volgens de verklaring andere spelers en omstanders zich in de vechtpartij hebben gemengd. Maandag 25 november zullen beide clubs een brief ontvangen met de juridische motivatie van de uitspraak om de betrokken besturen de gelegenheid te geven zich over de zaak en de strafmaat nader te beraden.

Bij vice-voorzitter Pascal ten Hoven kwam het mailbericht uiteraard hard aan. „Behalve dat beide teams dit seizoen uit de competitie worden gehaald, zullen de spelers die toentertijd op het wedstrijdformulier hebben gestaan tot het einde van de competitie niet meer mogen voetballen", aldus een zichtbaar aangeslagen Ten Hoven. „Zelfs niet in een lager team of in de zaal. Daarnaast hangt een boete van 300 euro boven ons hoofd en spelen beide elftallen vanaf volgende seizoen in de vierde klasse. Buitensporig. Ik ben komende maandag dus heel benieuwd naar de inhoud van de brief van de KNVB waarin zij de strafmaat hebben onderbouwd. We hebben dan drie dagen de tijd om te reageren. Kijk, wij weten wat er gebeurd is. In de tweede helft was er een overtreding, waar onze verdediger Leroy Dijns bij betrokken was. Dijns maakte vervolgens een trappende beweging met als resultaat dat tussen deze twee spelers wat klappen vielen. Beide vechtersbazen kregen een rode kaart. Voor de rest is er geen supporter in het veld geweest. Na een afkoelingsperiode van tien minuten, werd het duel uitgespeeld dat de thuisploeg won met 6-1. Dat was het. Dus als dit een maatstaf is van de KNVB om dit soort gebeurtenissen zwaar te straffen, dan zullen ongetwijfeld meerdere elftallen uit de competitie worden gehaald."

Natuurlijk weet Ten Hoven dat op zijn club ruim tien jaar geleden een soortgelijk incident voorgevallen. Sindsdien zijn er geen onbetamelijke zaken op deze circa 120 leden tellende voetvereniging geweest. „We nemen deze zaak serieus op", zegt de vice-voorzitter. „De betrokken spelers zijn geschorst. Bovendien hebben we onze speler tot het einde van het seizoen een werkstraf gegeven." En als blijkt dat de zware strafmaat door de KNVB onvoorwaardelijk wordt opgelegd, dan heeft dit volgens Ten Hoven vanzelfsprekend consequenties voor de club. „En dan heb ik het over de levensvatbaarheid. De Posthoorn is al geen grote vereniging. Dus de gevolgen zullen bitter zijn. Net als FC Hilversum zal ook onze vereniging zich over de situatie beraden. Op basis van de juridische motivatie gaan we allereerst bekijken of we in hoger beroep zullen gaan."

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie