VriendenLoterij vervult hartewens Marja Leijtens uit Hoogland

20 november 2013 om 00:00 Nieuws

HOOGLAND - Marja Leijtens uit Hoogland werd dinsdag 19 november tijdens de uitzending van Koffietijd verrast door de VriendenLoterij. Het Diabetes Fonds, waar Marja al jaren vrijwilliger is, deed een aanvraag bij het VriendenFonds van de Loterij om de hartewens van Marja Leijtens in vervulling te laten gaan.

Tijdens de uitzending van Koffietijd ontving Marja uit handen van Lucille Werner, ambassadeur van de VriendenLoterij, en presentatrice Quinty Trustfull een cheque van de VriendenLoterij voor een tafel en tent voor haar handwerkfestijn.

In de maand oktober konden gezondheids- en welzijnsorganisaties, clubs en verenigingen in Utrecht een aanvraag doen bij het VriendenFonds, een nieuw initiatief van de VriendenLoterij, voor een bijdrage om een hartewens van een betrokkene te realiseren. Het VriendenFonds is bedoeld voor kleine, concrete en materiële wensen die bijdragen aan het welzijn van deze personen.

Hanneke Dessing deed namens het Diabetes Fonds een aanvraag bij het VriendenFonds voor een tafel en tent voor het handwerkfestijn van Marja Leijtens. Hanneke Dessing: ,,Marja is al veertien jaar vrijwilliger. Voor de collecte, maar zeven jaar geleden is ze ook gestart met een nieuw initiatief: het handwerkfestijn. Dat begon met een paar kraampjes op een markt om handwerkspulletjes te verkopen, maar inmiddels is dat uitgegroeid tot een evenement van drie dagen waar allerlei mensen uit het hele land langskomen om handwerkspullen te kopen. Dat is erg populair en daarom haalt ze ongelooflijk veel geld voor ons op." In zeven jaar heeft Marja ruim 50.000 euro voor het Diabetes Fonds opgehaald.

Leijtens: ,,Omdat er zoveel mensen komen en de veiligheid in het gedrang komt, willen we meer tenten zodat we kunnen uitbreiden en mensen veilig en goed alles kunnen zien. Helemaal super dat dit er nu gaat komen."

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie